Ел. инструментите. Консумативи.
Virtex - майстор
Като информация : в немският лидл бяха по 29.99 евро по едно време, после станаха 34.99 и сега гледам 39.99.

Иначе този модел го бяха пуснали веднъж само, новата версия не, поне докато следя темата на лидл
mitko64 - майстор
Eто му цената миналата година https://www.lidl.de/de/parkside-akku-bo ... a1/p220274 . Това 30 евро нямам спомен.
Virtex - майстор
Имаше период, когато беше 29.99. Не помня дали беше намален на сайта им (червеният % ) или беше 'нормална' цена за известен период.

Но няма значение в момента, защото така или иначе го няма тук :)
pif4o - специалист
Абе срам не срам ще ви питам, аз обичам машините и дамъзлъка така да се каже, ползвам ги за чисто домашна работя, която пък никак не е малко последните години, та гледам тея импактори и малко ме е срам че претендирам да съм доста технически способен, имам доста инструмент а не намирам повод да си купя импактор, не за друго ми не знам кво му е приложението, къде мога да го полазвам, от 8 год имам зелена серия винтоверт на бош чисто хоби с 14 волта литиева батерия, но колко зор е видяло тва чудо и не се предава, завивам в чамови греди винтове 6х18 6х20, дупча и кво ли не, за кво аджеба мога да ползвам имактора че да взема да поръчам на дядо коледа :)
EDI - майстор
За лесно завиване на видии и гайки, според мощността, грубо казано.
pif4o - специалист
Искаш да кажеш че има доста по голяма сила на завиване? Значи ми се губи средната брънка, имам винтоверт и после чак ел гаиковерт 320нм, не е лошо да се огладам за един инпактор да попълни дупката между винтоверта и гайковерта, жалко че май няма зелена серия импактор че да си взема само боди.
Chefo77 - майстор
Импакторът се използва наясякъде, за всичко :)
Уникална машинка, има мнооооого по-голям въртящ момент от аналогичен по волтаж винтоверт, сериозно повече обороти и предлага много по-точно дозиране на усилието, отколкото верта. Недостатък е наличието на удар в случаите, когато не трябва да има удар. И за пробиване далеч не е най-добрия вариант.
bat_danio - специалист
Chefo77 написа:
Импакторът се използва наясякъде, за всичко :)
Уникална машинка, има мнооооого по-голям въртящ момент от аналогичен по волтаж винтоверт, сериозно повече обороти(Ама не и двете едновременно,само на лек режим на работа или празен ход високи оборотите) и предлага много по-точно дозиране на усилието (как точно го дозира точно), отколкото верта(верта има съединител с 15-20 позииции импакта 0). Недостатък е наличието на удар в случаите, когато не трябва да има удар.+1 И за пробиване далеч не е най-добрия вариант (За самонарезни става иначе не).
Текста в червено са мои думи не на колегата .
И аз подкрепям донякъде колегата Chefo 77 ,но импакта определено не е панацея . зада сме коректни трябва да се отчетат и минусите.
1. Ако просто го държиш на пълна газ и болта се е затегнал (не е и без значение той да е от гвозделин) след N-ти удар на импакта просто го къса... съединител няма т-е имаш или нищожен въртящ момент(високи обороти) или максимален/висок ( ниска скорост на главата на болта ,не на самия ел двигател на машината)....т.е има субективизъм колко да затягаш- изгражда се с времето на работа с машината. Иначе пък е незаменим от към напрежение върху ръката/китката на работещия.
2. Понякога е толкова по бавно завиването при голямо усилие на завиване например на дебел и дълъг (женската мечта :-D ) винт в твърда дървесина без проходен отвор( не казвам, че е правилно), че ако имаш повче от един такъв за завиване то ще си отидеш до вкъщи, ако трябва да си вземеш комбинирания. Подходящ е за скоростно навиване на относително тънки видии в дърво, самонарезни за метал в ламарина -високи обороти и голям кеф, но да се внимава да не ги превърти, болтове/гайки м4,5,6-м12...

Според мен импакта е почти задължително допълнение за всеки който активно използва комбиниран винтоверт постоянно в ежедневието ,но далеч не мисля че може да е като единствена машина и да изключи използването на Комбинирания...
pif4o - специалист
Тоест без винтоверт не може но с винтоверт и без импакт си може :)
bat_danio - специалист
еми винтоверти има от 100 години импактите нашумяха последните години. Света си се навиваше и без тях.... Много са полезни според мен и са перфектно допълнение.Когато се включи колегата Chefo 77 да каже дали би отишъл да работи без комби само с импакт аз не бих... Ако сега си купувам инструмент - първо комбито после импакта или комплект с едни общи батерии двете заедно.

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: