• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 518
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nokoniko - специалист
nelim написа:
Даже си е много добре, явно с тия турболатори супер добре улавя топлината, щото моя Екоспар Алба 18кв на последната степен ходи на 160градуса , минималната е към 80 :) - така че тука при макс температурата си е направо наполовина
След поставянето на това - https://www.youtube.com/watch?v=JiQILyXzz0Y - в моята АУРИГА температурата на димните газове не съм ги видял повече от 83 градуса на 5 /пета/ степен. :supz: :supz: :supz:
m.eit - специалист
nokoniko написа:
nelim написа:
Даже си е много добре, явно с тия турболатори супер добре улавя топлината, щото моя Екоспар Алба 18кв на последната степен ходи на 160градуса , минималната е към 80 :) - така че тука при макс температурата си е направо наполовина
След поставянето на това - https://www.youtube.com/watch?v=JiQILyXzz0Y - в моята АУРИГА температурата на димните газове не съм ги видял повече от 83 градуса на 5 /пета/ степен. :supz: :supz: :supz:

Абе то датчиците могат и да бъркат, но е факт че можеш да държиш кюнеца на грейко колкото си искаш с гола ръка без да се изгориш , дори и на максимална мощност.
:weedman:
martolk - специалист
Аз имах казус с въпросния датчик. Онзи ден след 3 часа работа я загасих ръчно. На следващия ден с изненада откривам, че датчика за димните газове показва 91 градуса на неработеща камина. Реших, че контролера е бъгнал и го изключих за малко. За съжаление, след повторно пускане нямаше промяна, дори вдигна на 92 градуса. Надигнах леко сондата и се разпищя, че е загубил връзка с нея. Явно там е проблема. Пак го изключих и стиснах леко с клещи пресовката в началото на сондата. След включване показваше коректно. Рязмърдах кабела за тест, но не прекъсна за втори път. Ще трябва да се наблюдава.
Фитилчо - майстор
m.eit написа:
nokoniko написа:
nelim написа:

Абе то датчиците могат и да бъркат, но е факт че можеш да държиш кюнеца на грейко колкото си искаш с гола ръка без да се изгориш , дори и на максимална мощност.

Аз си ги държа без проблем на максимана мощност. Extraflame Lucrezia . И аз имам такива пружини за почистване в димогарните тръби. Така си е каминката оригинално.
bmahob - майстор
martolk написа:
Аз имах казус с въпросния датчик. Онзи ден след 3 часа работа я загасих ръчно. На следващия ден с изненада откривам, че датчика за димните газове показва 91 градуса на неработеща камина. Реших, че контролера е бъгнал и го изключих за малко. За съжаление, след повторно пускане нямаше промяна, дори вдигна на 92 градуса. Надигнах леко сондата и се разпищя, че е загубил връзка с нея. Явно там е проблема. Пак го изключих и стиснах леко с клещи пресовката в началото на сондата. След включване показваше коректно. Рязмърдах кабела за тест, но не прекъсна за втори път. Ще трябва да се наблюдава.
туКА МИ ЗАМИРИСВА КАТО ДИЗЕЛГЕЙТ НА VW
:-D :-D
m.eit - специалист
Фитилчо написа:
m.eit написа:
nokoniko написа:

Аз си ги държа без проблем на максимана мощност. Extraflame Lucrezia . И аз имам такива пружини за почистване в димогарните тръби. Така си е каминката оригинално.

То камините явно заради принципа по който работят, имат по добро кпд от пелетните котли,стига да са читаво конструирани!

Ndp007 - специалист
На Р3 ми препълва горивната кошница и пелети падат в пепелника и камарката запушва дупката от дето падат. Бутнах малко циклите и се пооправи, но на дисплея паднаха киловатите. И кога спира да мирише на изгоряла боя.
nelim - специалист
ЕкоСпара ми не само миришеше, ами и пушеше първите поне 5 паленета, сигурно поне 24ч обща работа му се събра докато обгоря тая боя и сега вече не мирише на боя и не пуши, в помещението си мирише само на пелети и дърва, доста по приятно :)

https://www.youtube.com/watch?v=It0WWaWVkVM
Доста се бях притеснил, добре че му мина :D
Timoti - специалист
Колеги интересува ме разстоянието между изхода на студената и изхода на топлата вода на Бижуто не намерих чертеж ,а само описание на детайлите.Поздрави!
m.eit - специалист
[quote="Ndp007"]На Р3 ми препълва горивната кошница и пелети падат в пепелника и камарката запушва дупката от дето падат. Бутнах малко циклите и се пооправи, но на дисплея паднаха киловатите.

Необходимо е да си калибрираш(колко килограма подава на час) шнека и да въведеш енергийната стойност на пелетите които гориш.

Какви са тези трудно горящи пелети които не могат да изгорят напълно на фабрична настройка,да не би да искат малко повече въздух ?

• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 518

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: