• 1
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Маци - специалист
Благодаря за бързите отговори определено ще има много игра на нерви ....имам секретни кранове на изходната вода на радиаторите говворих с исталатора каза че стаиния термостат си е ок ....даже цялата инсталация тои я прави ....трябвало нещо по настроиките да се барне но и тои не се сещал за момента и трябвало да провери в някакви в инструкции да не би да е пропуснал нещо и че ще ме информира и ще доиде да оправи проблема.....
benimm8808 - специалист
Маци написа:
Благодаря за бързите отговори определено ще има много игра на нерви ....имам секретни кранове на изходната вода на радиаторите говворих с исталатора каза че стаиния термостат си е ок ....даже цялата инсталация тои я прави ....трябвало нещо по настроиките да се барне но и тои не се сещал за момента и трябвало да провери в някакви в инструкции да не би да е пропуснал нещо и че ще ме информира и ще доиде да оправи проблема.....
Не се сещал инсталатора а? :lol:
Има тема за Лили пиши там, не пълни тази.
the_fool - помощник
Здравейте,
след няколко дни ползване мисля, че е време да споделя и моите наблюдения.
Първото, което ми прави впечатление е, че когато камината работи на степените (1-5) има самопочистване, а ако е на автоматичен режим (А) няма самопочистване. Мисля, че е на обратно в сравнение с писаното тук. Второто нещо май е резултат от първото - много бързо се зацапва стъклото и на две изгорени чувалчета вече има пепел по вратата и навсякъде, полепва дори и по стъклото май. С фабричните настройки бързо и лесно достига 55 градуса, но си похапва малко повече от чувалче за 12 часа. В автоматичен режим на моменти подминава зададените 55 градуса и се гаси. Поради тази причина смъкнах помпата да се включва на 50 градуса и поставих други настройки от колега тук, като ми се струва, че са прекалено нискиза нас, но с тях изкара малко повече от 12 часа с малко по-малко от едно чувалче. Кошничката за сега не се е задръствала, горенето е такова, че от време на време се виждат едни малки "езичета" от пламъка. И преди с фабричните настройки, и сега с тези темп. на изгорелите газове не е надвишавала 90 градуса... За сега се сещам за това..
geniya - специалист
Когато управлението на камината е по стаен термостат на 24С , /А01=1/ и Ih33=1С, камината изключва на 25С, а дали включва когато падне температурата на 23С?Би трябвало, ама дали се включва?При настройка А01=2 дали трябва да включва?При мен не!!!
Нагласих я да работи по таймер да включва сутрин в 9.00-11.00 с управление по стаен термостат, и мислех, че камината трябва да работи само по времето на таймера и/или като се пусне ръчно, но камината реши да заработи в 2.30ч.!!!Някой да има обяснение на включването през нощта? :shock: :shock: :shock:
filmatoplo - майстор
Колко бързо ще и измъкна управлението и ще го заменя с Натурела ,камината ще ме слуша като кученце. :)
benimm8808 - специалист
filmatoplo написа:
Колко бързо ще и измъкна управлението и ще го заменя с Натурела ,камината ще ме слуша като кученце. :)
Лошото е,че освен grants и още няколко души,на всички други камините са и в гаранция още!!! Как да барат?
grants - специалист
То една гаранция :lol:
filmatoplo - майстор
Като сложим на кантар ядовете ,разхода и дадени пари по майстори които се чешат по врата ,по добре това което казвам .Ти ако смениш управлението кой компонент остава за гаранция .
benimm8808 - специалист
filmatoplo написа:
Като сложим на кантар ядовете ,разхода и дадени пари по майстори които се чешат по врата ,по добре това което казвам .Ти ако смениш управлението кой компонент остава за гаранция .
Лично Аз бих я сменил, в момента в който знам ,че има нещо читаво на пазара,а виждаме че вече се предлага. Моя бурнит е с старото управление,и си върши работата.
Grants до кога да те чакаме,аре качвай снимки с едно ново управление,повлечи крак.
grants - специалист
Има още жокери покрай него :) очаквайте включване след седмица две :)
  • 1
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: