• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 52
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
Еврикаааааа!!! :-D :-D :-D :-D Ето въпреки подобренията които направих камината не достига зададената Т на водата
Su-37 - специалист
ivel2005 написа:
За 90 кв м площ на каква степен да бъде?
Ами различно според как я управляваш - по стайния термостат, или по вода.
При управление по вода и при тези температури опитай така. Остави я да се разгори хубаво и като стане 56-57 градуса на водата, ръчно я превключи на първа, ако вече не е слязла до там.
При управление по стаен термостат тя пак ще стопли при това хубаво време. Колкото на по-висока мощност гори, толкова повече топли стаята, където обикновено е датчика й.
В двата варианта, ако ви е студено, или вдигни на втора, или я остави да модулира както е програмирана.
ivel2005 - специалист
Само че модулира няколко минути и почва да охлажда.след още няколко минути пак почва да загрява водата.и така постоянно.да намала мощносття ли?
ivel2005 - специалист
Благодаря!Лека вечер!
Маци - специалист
здравейте и от мен много ми е интересно дали след намаляването на мощността камината ще спре да се пали отново .....и при мен прави същия проблем само дето аз съм с стаен термостат (не този на камината )след wait cooling отново стартира палене а би трябвало да се изгаси тъй като температурата в стаята дето е стайния термостат не е започнала да пада .......
berta2014 - напреднал
Маци написа:
здравейте и от мен много ми е интересно дали след намаляването на мощността камината ще спре да се пали отново .....и при мен прави същия проблем само дето аз съм с стаен термостат (не този на камината )след wait cooling отново стартира палене а би трябвало да се изгаси тъй като температурата в стаята дето е стайния термостат не е започнала да пада .......
Пробва ли с намаляне на мощността?
Маци - специалист
За сега не ....чакам инсталатора да доиде да оправи проблема......
filmatoplo - майстор
Аз не разбрах точно камината по кое пали и гаси -по температурата на водата ,или по сигнали от Стайния термостат..
Маци - специалист
идеята е да се ръководи от стйния термостат (не този на камината )..камината ми е на 1 етаж а стайния термостат е на 2 етаж та камината трябва да се управлява от стайния термостат (този на 2 етаж)та всичко си е ок вдига градусите на водата 65 влиза в режим на моделиране ...и в момента в които градусите в стаята стигнат стойността на зададените градуси на термостата камината минава в режим wait cooling и би трябвало да се изгаси но тя не се гаси а се запалва отново...според инсталатора имало да се корегират някакви настройки поне така ми каза .....
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 52

Тема "Пелетна камина, "Лили"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: