• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 52
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivel2005 - специалист
pikelll написа:
Маци написа:
Здравейте ....нов съм в форума а и може би и въпроса не ми е за тук но все пак ще си кажа билежките :) .. отоплявам 100кв етаж от къща с вътрешна изолацията с обща мощ на радиатори 12кв. Който с с термо глави само на лирата няма а боилера мо е с серпентина която се управлява от ел задвижка.....Та закупих пелетна камина лили 20 кв ..дойде исталатора настрои камината и дим да го няма :).....пускам камината да работи достига температурата на водата (65 градуса) като преди да достигне тази t започва да намалява мощноста и влиза в модулация (66градуса)до тук добре но когато достигне зададената температура на стаиния термостат отметката която стои на дисплея на камината изчезва (нормално ли е това)след което камината продължава да си работи като температурата на водата се покачи на 68 градуса камината влиза в някакъв режим wait cooling след което камината гасне и

Здравей!
Камината ти е нагласена да се води по водата. Ако не ти харесва така да работи! Си намали водата да ти е на 60 градуса и управлявай от стайният термостат. И да нормално е да ти влиза в модулация когато достига по близо до зададените градуси, и да намаля от мощността съответно.
Да те питам като шум как ти се струва?
Защото на мен ми дрънчи вентилатора. И да знам, дали и при другите издава шумящ шум.
Каквото те интересува питай относно тази камина. Опознал съм и нещата горе долу :)
Знаеш ли паролата за сервизното меню?
Маци - специалист
a9 e koda
Ivel2005 отстрани ли проблема?ако е да би ли споделил как ;)
Последна промяна от Маци на чет окт 05, 2017 11:10 am, променено общо 1 път.
ivel2005 - специалист
Маци написа:
a9 e koda
Благодаря!
Маци - специалист
no nikade v serviznoto meniu nqma nastroika za staen termostat ili pone az ne vidqh takava .....
bmahob - майстор
В меню N-8-04 GENERAL SETTING, в подменю N-8-04-13 Modo stand by- #има 3 степени 1-2-3 за стаен термостат май е 3 но не помня. Сега аз да попитам колеги как саа ви т на изгорели газове, и с термоглави ли са сисъемите ви?
benimm8808 - специалист
bmahob написа:
В меню N-8-04 GENERAL SETTING, в подменю N-8-04-13 Modo stand by- #има 3 степени 1-2-3 за стаен термостат май е 3 но не помня. Сега аз да попитам колеги как саа ви т на изгорели газове, и с термоглави ли са сисъемите ви?
Официално от Ерато(Green Eco Therm) обявиха ,че този контролер MICRO NOVA на камините LILY i Burnit(до 2014г),не могат да работят с външен стаен термостат.
Имало кодове в управлението,който се препокривали и нямало как да се настрой да работи със външен стаен термостат.Не се ангажирам с тяхното мнение,ще видим на колегата Мици инсталатора кво ще направи.
Поздрави.
Маци - специалист
pri men nqma takova menu .....kontrolera podarja vanshen termostat vidqh shemata na platkata no qvno ima nqkakva tankost pri nastroikite a i instalatora potvardi che raboti s vanshen termostat bez problemi prosto nastroikite ne sa pipnati kakto trqbva ....shte chakame .....s termoglavi sam na radiatorite v GENERAL SETTING n-9-4-11 mi e poslednata nastroika.... temperaturata na gazovete po spomen beshe 138 ako ne se luja
jabata - специалист
ivel2005 написа:
За 90 кв м площ на каква степен да бъде?
Какво означава на каква степен да бъде ? Камината има няколко степени на модулация, при някой са 2, други 3, трети 5, и т.н. И попринцип винаги започва от най-високата и при приближаване на зададената температура, постепенно сваля степента, докато стигне най-ниската. А за площ от 90 кв.м Зависи кколко и каква изолация имаш. Но за поддържане на температурата около 6 -7 KW трябва да са достатъчни (при добра изолация и не много студен климат)
ivel2005 - специалист
Маци написа:
pri men nqma takova menu .....kontrolera podarja vanshen termostat vidqh shemata na platkata no qvno ima nqkakva tankost pri nastroikite a i instalatora potvardi che raboti s vanshen termostat bez problemi prosto nastroikite ne sa pipnati kakto trqbva ....shte chakame .....s termoglavi sam na radiatorite v GENERAL SETTING n-9-4-11 mi e poslednata nastroika.... temperaturata na gazovete po spomen beshe 138 ako ne se luja
И при мен е същото меню.Няма n-8-04-13
ivel2005 - специалист
Маци написа:
Оправиха ли нещата?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 52

Тема "Пелетна камина, "Лили"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: