• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
m.eit написа:
Трифон П.Трифонов написа:
m.eit написа:
......съизмерима отоплителна площ. Също е и по икономична. Температура на газовете 110-120 при пълна мощност на горелката и температура на водата 60гр.

Поздрави!

...Защото сходна не е същата,Ако е абсалютно същата като вашата,къща инсталация изолация,отоплителна инсталация то,тогава може да правите подобно твърдение ! Така ми се вижда като чисто заяждане вашият коментар !
Не бе човек, не се заяждам. Не написах сходна..., а съизмерима отоплителна площ. Не ми променяй думите де! Нямаме изолации.
Пишеш красиво и шаренко някак, ма не помагаш на човеко.
Дано нямаш проблем със самооценката, а това самоизтъкване да ме заблуждава.
Според мен, по важно е да се чете и отсява.
Жив и здрав!
jabata - специалист
Колеги, престанете да се заяждате. Вече втора страница на темата, и почти нищо смислено не се казва. Не мисля че трябва и тази тема да става като другите 20 страници и нищо.

По темата, бих добавил само едно. Ако системата ще гори само и единствено пелети, не е ли по-добре да се помисли за чист пелетен котел. Котел проектиран за дърва и въглища като Bosch и монтирана пелетна горелка, е кърпено решение, което си струва само ако човек иска възможността някога, след време, ако се наложи да гори дърва. Ако ли не, един чисто пелетен котел и забравя за всичко. Няма да има ама КПД-то ми е такова, ама газовете са ми такива. Чисто пелетен котел на максимална мощност докарва 100 градуса на газовете от раз, без тунинги, доработки, чипове и месеци безсмислено четене на заяждане във форума. И най-важното КПД наистина е > 90%, а не като например Бисолид уж КПД-то е 90, ама градусите са >250, и ако го замериш я има 70, я няма.
m.eit - специалист
m.eit написа:

......съизмерима отоплителна площ. Също е и по икономична. Температура на газовете 110-120 при пълна мощност на горелката и температура на водата 60гр.

Поздрави!

...Защото сходна не е същата,Ако е абсалютно същата като вашата,къща инсталация изолация,отоплителна инсталация то,тогава може да правите подобно твърдение ! Така ми се вижда като чисто заяждане вашият коментар !
Не бе човек, не се заяждам. Не написах сходна..., а съизмерима отоплителна площ. Не ми променяй думите де! Нямаме изолации.
Пишеш красиво и шаренко някак, ма не помагаш на човеко.
Дано нямаш проблем със самооценката, а това самоизтъкване да ме заблуждава.
Според мен, по важно е да се чете и отсява.
Жив и здрав!

Казвам каквото мисля ако греша някъде, има колеги доста напред със материята които могат да ми посочат къде греша във разсъжденията си!
За сега имам само един частично недоволен клиент и то щото разкритикувах избора му на пелети и не знаех тънкостите на настройките на горелката грейко Рб 20.(което си е моя грешка) :|
Всъщност това беше работа на този който стартира горелката(подписа гаранцията) и взе 100 лева.

Обещавам да се поправя и да изкарам един курс при грейко! :prayer:

:weedman:
m.eit - специалист
jabata написа:
Колеги, престанете да се заяждате. Вече втора страница на темата, и почти нищо смислено не се казва. Не мисля че трябва и тази тема да става като другите 20 страници и нищо.

По темата, бих добавил само едно. Ако системата ще гори само и единствено пелети, не е ли по-добре да се помисли за чист пелетен котел. Котел проектиран за дърва и въглища като Bosch и монтирана пелетна горелка, е кърпено решение, което си струва само ако човек иска възможността някога, след време, ако се наложи да гори дърва. Ако ли не, един чисто пелетен котел и забравя за всичко. Няма да има ама КПД-то ми е такова, ама газовете са ми такива. Чисто пелетен котел на максимална мощност докарва 100 градуса на газовете от раз, без тунинги, доработки, чипове и месеци безсмислено четене на заяждане във форума. И най-важното КПД наистина е > 90%, а не като например Бисолид уж КПД-то е 90, ама градусите са >250, и ако го замериш я има 70, я няма.
Това за Чисто пелетниятт котел който вади такива резултати е необходимо да да го видя на практика.

Коментираните от нас със господин Трифонов котли по нищо не отстъпват на така наречените чисто пелетни котли!

С господин Трифонов въпреки че се посдърпахме,опитваме да помогнем на човека да вземе правилно решение и да инвестира правилно парите си.
Щото Херц чисто пелетният котел(проектиран от сериозна фирма) ,въпреки зашеметяващата си цена не дава по добри резултати от коментираните от нас котлета и комбинации!
:weedman:
Rumen72 - специалист
dani_magix написа:
Ок, давайте предложения и вашите фаворити, мощността за два етажа по 120 квадрата плюс 120 литра бойлер мисля че е добре.
http://www.mega-term.bg/index.php?optio ... Itemid=124
jabata - специалист
m.eit написа:
Това за Чисто пелетниятт котел който вади такива резултати е необходимо да да го видя на практика.

Коментираните от нас със господин Трифонов котли по нищо не отстъпват на така наречените чисто пелетни котли!

С господин Трифонов въпреки че се посдърпахме,опитваме да помогнем на човека да вземе правилно решение и да инвестира правилно парите си.
Щото Херц чисто пелетният котел(проектиран от сериозна фирма) ,въпреки зашеметяващата си цена не дава по добри резултати от коментираните от нас котлета и комбинации!
За Херц, няма да говоря, защото нямам наблюдения върху него. Виждал съм 2 други чисто пелетни котли, единия италиянски с димогарни тръби, турболатори, и т.н. и спокойно си работи на 90 градуса.
А Dakon (Bosch) с горелка Ерато, си поддържа 180-250 градуса на димните газове. Прави си сметка какво е КПД-то на котела, за да поддържа такава температура. Е, ако човек започне да го тунингова, може да свали и на 90. Ама струва ли си това усилие. Както се казва, месеци наред, влачене на термометри, ЛамбдаСонди, рязане, пилене и т.н.
filmatoplo - майстор
:-D Казах ли аз че ще се вдигне спор до небесата :wink: .Човека не писа до какъв бюджет търси котел,съдейки по заглавието не много скъпа комбинация .
По повод коментара на jabata, най голямото усилие по тунинга на Боша беше да пренеса ламарината до вкъщи, понеже ме домързя да слагам акумулатора на колата.
Изхабих един диск за рязане, 5 електрода, докато се уча да заварявам и котела стана 5 ходов.
Така газовете му са 110-120гр. при педала до долу.
Понеже съм мързелив, още не съм му добавил турбулатори, а не зная дали няма да има и негативи ако сваля още градусите. Така ме посъветва Инсталатора ми и до тук съм предоволен от него. Още не ми е виждал котелното, но това е друга тема.Сам си го избрах и не сгреших.
Всичкото това няма как да достигне цената на чисто пелетен марков котел.
Бих си купил Грейко, но го нямаше още на пазара, ама пък и комплекта за горене на дърва и въглища от Боша, си ми седи за без пари.
Та, кви усилия, кви газови анализатори и др. чудесии?
  • 1
  • 2

Тема "Bosch Pellet System 32kW или Ferroli sfl4 с Горелка B-MAX" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: