Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
miroki - майстор
Аз предната неделя играх тази игра.
Завива се до край с помощта на клещи, там където не успее много, се подлага гайка или шайби. 16 см дюбели ползвах.
А по темата, казва се простир. Понеже се простира прането.
А това под небосвода е простор.
nautilus33 - майстор
Винтовете са 7-ца, а дюбелите 10-ка. Влезли за около 7-8см в панела, и 10 в изолацията. Ще е ли проблем да пробивам направо през тях? Позлагането на шайби и хайки не е вариант, защото винта ще влезе само няколко санта в панела, което не ме устройва.
КИМИ - специалист
Баце, винт влязъл на 7-8 см. в дюбел 10-ка в бетон ще издържи и слон, не само прани гащи. Намери си само винтовете по-къси(отрежи ги), слагай тръбички да не смачка изолацията и си свиркай. :-D
nautilus33 - майстор
Тръбичките са сложени, ама винт не намирам по-къс. Трябва пак да карам някой да ми търси по други магазини и ще мине още месец сигурно :) Не ми е проблем да пробия през тези дзбели, само не знам да не се разтопят и да полепнат я по свредло, я по отвора.
КИМИ - специалист
Като не намираш по-къс, ъглошлайфка нямаш ли?
Режеш, подостряш винта и готово.
nautilus33 - майстор
:-D За това не се бях сетил, обаче като погледнах винтовете сега, резбата е къса. Около 10см и ако резна, ще остане почти без резба.
kozl - майстор
nautilus33 написа:
само не знам да не се разтопят и да полепнат я по свредло, я по отвора.
Е тва да ти е проблема. По-лошото е да не подведат бургията и да се разшири отвора, че после дюбела нема да Фата :shock: и ке ти дотребва и лепило за дюбели :-D
Може би първо да разпробиеш пластмасовите дюбели с бургия за метал (само че де толкоз дълга или да пробваш с Ф5 за бетон) и след това да се опиташ да ги извадиш или ако не става да пробиваш с бургията за бетон в разпробитото на пластмасата.
nautilus33 - майстор
И аз това се чудя. Иначе имам една дълга за бетон 8-ца, та с нея мога да разпробия първо и да опитам да извадя дюбелите. В нета видях, че стало с крилчат тирбушон, но нямам.
miroki - майстор
Аз за това минах на гайка и шайби. Единия ми остана повечко.
И накрая натягай малко, че да не хлътне изолацията. При мен на едно място хлътна, понеже ползвах подложки да отделя метала от стената и да минат въжетата зад него.
КИМИ - специалист
nautilus33 написа:
:-D За това не се бях сетил, обаче като погледнах винтовете сега, резбата е къса. Около 10см и ако резна, ще остане почти без резба.
Влезнали са дюбелите 7сантиметра, нали 3-4 ти стърчи, резни 3-4 и ще държи къщата, баце. На моя простор дюбелите се нахендриха в кухините на тухлите и лопаха преди да ги стегна и вече 5-та година жената и килими ме гърчи да увисвам и не са мръднали- не се вкарвай във филми за един простор(простир), както ни поправи един колега. Помисли- от това не ти зависи живота, така че ръгай и се не бой. Един дюбел 10- ка издържа 1 тон.

Тема "Захващане на простор към панел, през 10см изолация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: