bmahob написа:Колега аз не съм маакстор, и имам печката от лани просто неволяте ме научи..... и четене тук и в един сръбски форум.... има код за достъп за сервизното меню но аако не смееш по добре да не те занимавамосвен да ми дойдеш на гости да черпя по бира и да я настроим.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kaptagona
- специалист
2278 мнения в "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21"
kaptagona
- специалист
сега съм я направил на 60 градуса на водата и 28 на стаята където е тя. обаче стига 59градуса на водата и почва да работи на 1 ва степен и изобщо не гасне.ако я остава така цяла зима тя ще ми изгори 10 тона.нали целта е да гасне и да пали сама.колега bmаhob не е ли по добре да ти дам скайпа и да ми покажеш по важните настройки да не смажа нещо.ще ви бъда благодарен ако свършим тази работа.че на мене електрониките и езиците не ми се отдават много.а то така все едно нямам печка на пелети.
kaptagona
- специалист
тя не стига 61градуса.сменява 1ва и 2ра степен и държи 58-59 градуса.слагах и стайната на 40градуса и пак държи водата на 58.59 градуса. опитах на 23градуса на стаята 60 на водата,тогава стига 22градуса и изписва work modulat.и така работи като почва да сваля темп. на водата и подържа 21.22 градуса.тя явно заводски е настроена само да запали и после кой както може така да се оправя.
Su-37
- специалист
Изолацията в случая не играе. Явно няма термоглави, камината стига до първа (work modulat) степен, но тя е твърде слаба за да поддържа температурата на водата в прикачените радиатори. Докато не промени настройките, което аз не знам как се прави, камината ще се гаси само след затваряне напълно на 1-2 радиатора. Тогава ще вдигне темп. на водата, ще се изгаси, помпата й ще се върти, водата ще изстине и след 10-15 мин. ще започне процедура по запалване ... в което няма никакъв смисъл. Контролът върху разхода в случая може да стане с работа през определен времеви интервал (таймерите), притваряне ръчно на радиатори и също ръчно преминаване, поне временно, на първа степен след като е горяла едни 1,5-2 часа примерно за да се е позатоплило. Естествено че като не се гаси и гори постоянно ще изгори 10 тона пелети. Даже може и да не стигнат. Вътре обаче се предполага, че ще става прекалено топло, а за да не се стига до претопляне (и с това до преразход на гориво) може да се прилагат споменатите малко по-нагоре от мен "тактики".
Явно няма да разбера ползата от контрола на температурата по стаен термостат в една стая - тази с камината, а в другите да става каквото ще. Не разбирам и какво хубаво има в това камината днес да се изгаси и запали 8-10 пъти... не знам.
Явно няма да разбера ползата от контрола на температурата по стаен термостат в една стая - тази с камината, а в другите да става каквото ще. Не разбирам и какво хубаво има в това камината днес да се изгаси и запали 8-10 пъти... не знам.
kaptagona
- специалист
имам изолация и пвц. дограма.кухня,хол,детска,и спалня+ коридор,като печката е в кухнята и там няма радиатор.всичките врати са отворени почти през цялото време.общата квадратура е към70кв.1 радиатор 1.60 на 60.два радиатора 1.40 на 60 ,лира в банята и бойлер 80 литра.като в хола и в детската има термоглави но те са на 5.в общи линии е това.печката ми е алфа плам 15.преди нея имах печка на дърва със същите радиатори,като и с нея не съм вдигал повече от 65градуса.и тя работеше от 3 часа до 10-11 вечерта и бях доволен. сега тази мисля да я направя 40 градуса на стаята и 65 на водата,за да не може да стига темп. на стаята и да гони темп. на водата и на най високата мощност 5та.и да си я гася и пускам ръчно.защото другите настройки не знам как се правят.като димни газове въздух и всичко друго.
Su-37
- специалист
А защо са на 5? Сложи ги на три и следващото деление - точка, чертичка, все нещо трябва да има.
С тези консуматори трябва, след като се е стоплило до 22-23 градуса например, да поддържаш температурата в стаите на първа, която фабрично ти гледам че е 1,2 кг/час.
От 15:00 до 23:00 часа разходът на пелети не трябва да ти е повече от 12 кг. пелети с 56-60 градуса на водата.
С тези консуматори трябва, след като се е стоплило до 22-23 градуса например, да поддържаш температурата в стаите на първа, която фабрично ти гледам че е 1,2 кг/час.
От 15:00 до 23:00 часа разходът на пелети не трябва да ти е повече от 12 кг. пелети с 56-60 градуса на водата.
Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература