Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
uglyduck - помощник
Здравейте,
търся сервизно описание и съвет...

Микровълнова печка AEG Micromat 725, E-Nr. E EH 8223, 611 847 100.

Проблема се състои в това, че "външно" печката работи, но топли когато сама си реши. Таймера, мотора, лампата - всичко си е наред, само че понякога (моя любим тип повреди!) топли, а понякога - не.

Преди да съм се заровил в нея бихте ми спестили доста време и нерви ако някой е наясно и ме насочи какво да търся - вероятно прекъсната/отслабена връзка или друго.

Благодаря
vidrata - специален-специалист
Магнетрон .Аз имам една такава в мазата само че Делонги .Започна със същите признаци и накрая спря.Това един месец след гаранцията.Сега взех една Деу поне като се преебе да не ме е яд(80 лв)
romanpm - майстор
Проблема може да е и в не добре затваряща се врата или протрити бутончета на микроключета ,колко годишна е , а и както казва колегата и магнетрона може да е . Има и термична защита която изключва захранването на магнетрона над 135 градуса , ако прегрява по някаква причина , вътре капачето , слюденото да не е нагоряло или е пластмасово ? Свали капака и когато не топли виж дали се подават 220 волта на трансформатора с фазомерче например - изводите са в ляво обикновенно , но виж и двата извода единия не трябва да свети ! Ако ги има е магнетрон . Не докосвай другите изводи на трафа че там напрежението достига 2600 волта ! :x Внимавай много !!! :)
uglyduck - помощник
Ок, благодаря,

- проблем с бутоните не е - печката се програмира и пуска;
- проблем с вратата не е - печката тръгва нормално (само без да топли), вратата съм пробвал допълнително;
- възрастта - над 15 години :razz: :? . Вероятно това е причина №1 :-D (Макар вида и да е перфектен и досега да е служила 100% безпроблемно - затова и реших да я погледна.).

Въпрос: Как мога да премеря магнетрона - той е много вероятна причина според мен. Как се мерят магнетрони?

Още не съм я отворил именно заради това и от съображения за сигурност.

Оценявам високо това (наистина):
Внимавай много !!!
Знам, че тези печки са малко опасни и предпочитам да меря първо напълно изключена печка.

Много ви благодаря за отговорите и за отделеното време!

Поздрави
romanpm - майстор
:) Имах предвид микроключетата които са отвътре на вратата . Мерене на електровакуумен уред е трудна задача пък и няма какво освен захранващото напрежение което е отрицателни полупериоди 50Hz с напрежение към 1500 волта , единствено съм срещал късо между катод/ единия от двата извода без значение/ и маса /Корпус/ което може да измериш с омметър , мерене между двата извода ще е късо и нормално -това е отоплението на катода , а анода /антената/си е замасен . За 40 лв може да се намери употребяван , нов е около 60-70 и не си струва да се дават много пари вече е пълно с китайци , дори да е много лъскава отпред. Виж ако намериш употребявана английска , това вече е нещо , макар че там ги пукат от работа иии ... :? :prost:

Тема "Проблем с микровълнова AEG Micromat 725" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: