Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
Аз се чудя на колегите които си купуват контролери защо никой досега не си е сложил такова. Трябва ламбда сензор, вентилатор с управление на оборотите и управление
http://www.naturela-bg.com/bg/product/4 ... i-i-kotli/
Сега гледам че има много голямо значение за оборотите на вентилатора и подавания ток. Пролетта си взех УПС с функция повишаване на напрежението. Вентилатора се чува със един звук когато напрежението е 215в, когато падне под 208в упса коригира на 230 и се чува съвсем друг звук и други обороти от вентилатора. Моята горелка е стара 2015 година, може сега да не е така нали новите имат и датчик на хол и следят оборотите. Някой би ли споделил със по новите горелки има ли промяна на оборотите на вентилатора при промяна на волтажа в мрежата. :partyman:
gnt69 написа:
Аз се чудя на колегите които си купуват контролери защо никой досега не си е сложил такова. Трябва ламбда сензор, вентилатор с управление на оборотите и управление
http://www.naturela-bg.com/bg/product/4 ... i-i-kotli/
:partyman:
Обикновен потребител не може да си го купи. Продават го на друга фирма.
Или трябват много пари или ще отвлека любезната дама от офиса на Натерела, като откупа ще е контролерче или отдавна загубената ми девственост.
Su-37 - специалист
В нас тока е много кекав. Всяка цъкане на климатика или фризера води до мигане на крушката в мазето, която е с жичка и сигурно на 10 години. Падат и оборотите на вентилатора. При мен 1% е около 50 оборота.
И да можеше да се поддържат постоянни с някаква електроника, то това няма файда - шнека не пуска всеки път еднаква доза.
filmatoplo - майстор
Намери си от старите стабилизатори ,ако си в рамките на 70 те години роден ще ги помниш .

Прикачен файл

106474483_4_171x132_stabilizator-stabor-130-elektronika.jpg
106474483_4_171x132_stabilizator-stabor-130-elektronika.jpg (5.21 KиБ) Видяна 1739 пъти
stelibg - специалист
Su-37 написа:
В нас тока е много кекав. Всяка цъкане на климатика или фризера води до мигане на крушката в мазето, която е с жичка и сигурно на 10 години. Падат и оборотите на вентилатора. При мен 1% е около 50 оборота.
И да можеше да се поддържат постоянни с някаква електроника, то това няма файда - шнека не пуска всеки път еднаква доза.
Хубав UPS винаги е от полза. Дори цената на USP-a да е съизмерима, или малко по-висока от цената на електрониката, която "пази". Хиляди пъти предпочитам да ми изгори UPS-a, отколкото контролера на горелката, особено, ако навън е -15 по Целзий, пътищата за затворени (като всяка зима). Махам изгорелият УПС и горелката си работи. Другата алтернатива никак не ми харесва - студ, климатици ....

Единственото условие, но не задължително - УПС-а да е чиста синусуида, за да не вие помпата. После се махат вътрешните батерии/батерия, добавя се външна ( в някои случаи и вентилатор, защото времето за зареждане се удължава, от което следва по-голямо загряване на УПС-а) и всичко е ОК. Моят опит е, че с инвертор на 24V и две батерии по 27Аh котела си бръмчи 7 часа без проблем
n.ganev - майстор
stelibg написа:
Единственото условие, но не задължително - УПС-а да е чиста синусуида, за да не вие помпата.
Не позна :-D
виенето на помпата ти е най-малкият проблем.
Трима гризнаха дръвцето за гаранция след употреба на обикновен и двама след кеф от генератор - при единият генератор измерих 268V :shock:
stelibg - специалист
n.ganev написа:
stelibg написа:
Единственото условие, но не задължително - УПС-а да е чиста синусуида, за да не вие помпата.
Не позна :-D
виенето на помпата ти е най-малкият проблем.
Трима гризнаха дръвцето за гаранция след употреба на обикновен и двама след кеф от генератор - при единият генератор измерих 268V :shock:
Нали това казвам и аз - чиста синусоида. Тези УПС-си са малко по-скъпи ( не като дървата за 80 лева), но КАЧЕСТВЕНИ.
А, това, че някой не мери изходящо напрежение, или не чете спецификация - си е негов проблем. Моите APC и Meanwell нямат подобни проблеми :)

А, това, че нещо гори при 268 Волта е проблем на производителя - решава се с няколко стотинки, да речем TS Diode ;)
Kondor1 - специалист
stelibg написа:
Нали това казвам и аз - чиста синусоида. Тези УПС-си са малко по-скъпи ( не като дървата за 80 лева), но КАЧЕСТВЕНИ.
Не мисля, че са малко по-скъпи, а са доста по-скъпи.
stelibg - специалист
Kondor1 написа:
stelibg написа:
Не мисля, че са малко по-скъпи, а са доста по-скъпи.
Колко да е скъп - 180 лева с ДДС-то. 800VA, Powerwalker SW.
Не бъркайте с online-UPS ите. Там цената наистина е "дебела". Под 400 лева не се намират. В България де :)
Kondor1 - специалист
Колко му е чиста синусоидата на тоя Powerwalker? Доста UPS-и имат претенции, но накрая се оказва "почти" чиста синусоида. Аз имам един родно производство без батерия - закачен е един тягов акумулатор и би трябвало да държи 8-12 часа. Но пак не е 100% идеална синусоида, а някаква приблизителна (наръбена).

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: