Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Evgeniy - майстор
slavixristov написа:
Според вас какво е хубаво да има в управлението на горелката ?
За сега съм добавил екстри като управление с блутут, всичко което прави горелката като дозиране и всичко друго ще може да се управлява и следи от смарт фона ви.
Какви други глезотийки да добавя ?
Може да добавиш изпращане на статистически данни към подходящо място, например ThingSpeak.(при наличие на WiFi модул)
Много добра идея е опция за модулиране на мощността по стайна температура, като за целта може да има безжична втъзка към температурен сензор в хола например.
phantom_ - специалист
Опцията за модулиране на мощността по стаен термостат и Натурелата го има. А колега slavixristov ти какъв контролер ще ползваш или си си направил?
slavixristov - специалист
Да контролера си го правя сам, сега е с LCD 16x2 но ще работи с Nextion TFT LCD Touch Display. Цената на целият контролер ще е под 100 лева но искам да го направя с много опции и екстри. В момента пиша проложението за Андроид така че да може горелката да се управлява както с блутут така и през интернет.Прочетох няколко пъти темата и се убедих че управлението е най-важната част както за добрата работа на горелката така и за икономията.
Ето новите неща които направих днес.
Изображение
phantom_ - специалист
Браво на теб!Найстина контролера е най важния компонент и ако няма проблеми(бъгове) в него всичко ще е ок.Ако ги започнеш серийно контролерите пиши ме и мен :-D
шоп - майстор
Браво и от мен. Аз от железа и механика разбирам, но от електроника и програмиране-нищичко
Шапка ти свалям за идеята да направиш контролер.
filmatoplo - майстор
Неръждаемите компоненти къде са за горивната камера .тази скара жароустойчива ли е .
Ако програмите които правя имат бъгове ще съм безработен.. =D>
На тези колеги които все още са във темата и пишат ще и изпратя всички чертежи на горелката.
Относно контролера, вече е готов но чакам да пристигне Nextion дисплея и ще има и видео.
Добавих и опция която е самото отопление да следи кой е в къщи и да се нагажда като температура според предпочитанията на присъстващият.
Има и ново меню " Standby"- опция режим на готовност, това е режим когото няма присъствие горелката-отоплението да е на мин. режим с поддържаща температура.
Искам да добавя че всичко това е безжично и няма да има нужда от опъване и прекарване на десетки кабели.
Просто казано отоплението ви се съобразява с вас а не вие с него, приемам всички идеи и предпочитания.
Всичко за което се сетите и е рационално мога да го реализирам.
Контролера ще е на модули които всеки от вас ще може да си купи дори от AliExpress,аз ще ви го програмирам и конфигурирам напълно безплатно.
Колега filmatoplo сега ти видях въпроса, шнека е от неръждаема стомана. Скарата "изяде" поне 5 кобалтови свредла и е с дебелина около 4 мм.Компромис с качеството никога не правя. След тестовете тази горелка ще може да работи с различо супло, ще може да работи и като "горелка" така и като вертикална горелка.
Kondor1 - специалист
slavixristov написа:
... Добавих и опция която е самото отопление да следи кой е в къщи и да се нагажда като температура според предпочитанията на присъстващият.
Има и ново меню " Standby"- опция режим на готовност, това е режим когото няма присъствие горелката-отоплението да е на мин. режим с поддържаща температура...Контролера ще е на модули които всеки от вас ще може да си купи дори от AliExpress,аз ще ви го програмирам и конфигурирам напълно безплатно.
Виждам, че иронизираш здраво темата, но не съм много сигурен доколко го схващат останалите.
Няма ирония. Зададох един въпрос и то елементарен за шнека и размерите му и сигурно 100 човека го прочетоха но само двама решиха да помогнат.
Не продавам нищо.
Не съм търговец и нямам намерение да правя пари от контролера които направих, затова написах че ще помогна и аз на отзовалите се.
Реших да си направя контролер след като прегледах какво се предлага на пазара, дори и най-модерните модели не отговарят на изискванията ми към едно управление на горелка.
Стига да искаш мога за 15 минути да ти събера едно прецизно управление на подаващият шнек и да го снимам .
Ще го направя за да се убедите в това което ви пиша.

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: