iolly_ - специалист
Много ви благодаря. Може би ще послушаме velsi. Мъжът ми го пратих да снима пукнатините. Веднага щом ги имам ще ви ги кача да споделите мнение. Ако знаете някой, който може да ни направи тази гипсова шпакловка в София, моля ви ми пишете.
iolly_ - специалист
Здравейте,

прикачвам ви снимки на пукнатините и стените, на които се намират.

Чудиме се между гипс картон и гипсова шпакловка.

А някои ме съветват за гипсофазер или там както се казва.

Прикачен файл

puknatina2.jpg
puknatina2.jpg (40.15 KиБ) Видяна 5036 пъти

Прикачен файл

stena_hol.jpg
stena_hol.jpg (55.52 KиБ) Видяна 5036 пъти

Прикачен файл

stena_detska.jpg
stena_detska.jpg (60 KиБ) Видяна 5036 пъти

Прикачен файл

puknatina1.jpg
puknatina1.jpg (47.68 KиБ) Видяна 5038 пъти
Master_Kenobi - V.I.P.
Големи мераклии сте да вършите излишни движения... :-D
Що не шпакловате само пукнатините за сега. Без да ви плаша, ама ако се появат още?...
iolly_ - специалист
Лесно може да покрием само тези пукнатини, но ако се напука пак като наредиме мебелите просто ще умра, затова мислиме по-сериозен вариант.
vidrata - специален-специалист
Това за мен са сериозни пукнатини.Търсете изпълнителя на шедъовъра.
Master_Kenobi - V.I.P.
iolly_ написа:
Лесно може да покрием само тези пукнатини, но ако се напука пак като наредиме мебелите просто ще умра, затова мислиме по-сериозен вариант.
То може да се напука и след "сериозния вариант". Мисля, че трябва да се изчака. И не умирай, де! :-D
Стефан - майстор
iolly_ написа:
Чудиме се между гипс картон и гипсова шпакловка.

А някои ме съветват за гипсофазер или там както се казва.
Като гледам снимката на пукнатина 2 ми се струва, че лявата част/според снимката/ е започнала да пропада надолу. А на пукнатина 1 дясната. Предлагам да проверите дали съм прав, и дали пропадането е към едно и също място. Ако е така, след шпакловане/даже и с мрежа/ пукнатините отново ще се появят. За съжаление. Помислете за някакво допълнително укрепване основите на сградата.

Сега видях първото мнение, и разбрах, че се отнася за блок. Може да шпакловате спокойно, и да си го обзаведете както искате. След това направете солидна застраховка с няколко клаузи, една от които /между другото/ да включва и пропадане на сградата. :?
iolly_ - специалист
Ох не ме плашете с пропадане на сграда моля ви.

Това е новото ни жилище за 53 00 евро, което чакахме да се построи 2 години в Манастирски ливади. Строителят е НИКМИ.

Две от пукнатините са на една и съща стена от двете и страни. Едната откъм хола, другата откъм детската. Пукнатините се намират почти точно на преход между бетон и тухла. Има една носеща стена, деляща детската с хола и тя не е докрай..докрая е продължена с тухли. Точно където се съединяват се пука.
EDI - майстор
Ми то затова се пука, защото е ново..........стените при всички положения са 24 см, а товарите са много по-големи от това, което могат да носят.Затова пропадат и се пукат цели сгради.Според всички стари майстори, а и не само стари, зида следва да е 38 см за да бъде една къща "нормална", това е бил стандарта до към 50-те години.
Стефан - майстор
EDI,
Мислиш ли, че ще имам проблеми с напуквания на вилата ми от снимката? Въпреки, че е с дебелина 25 см, и е строена това лято :?
От снимката се вижда, че има двойна армировка от външните страни с желязо Ф10 по вертикала и Ф8 по хоризонтала с око 15 см. Колоните са с желязо N14 и с фусове около 1,60 м. Вижда се, че хумусния слой не е много голям. Предстои насипване за подравняване и увеличаване. От долу има много здрава маса от варовик и камъни с различна едрина. Багера доста се озори, въпреки, че беше доста мощен.

В началото се ядосвах, че това е прекалено много желязо. Сега, след като всичко е минало и платено, съм се поуспокоил. Мисля си, че този строеж няма да поддаде. При положение, че тия стени ще носят само една плоча и сглобяема къща отгоре.

Прикачен файл

P5210037.jpg
P5210037.jpg (98.48 KиБ) Видяна 4884 пъти

Тема "Напукана стена...мога ли да я скрия с гипскартон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: