Най - вълнуващия въпрос зимно време.
phantom_ - специалист
Kondor1 написа:
Тия неща най-накрая ще ги мисли. Първо блутут връзките и андроидските индикации. Защитите са за по-после.
Кондоре така като гледам само се заяждаш с човека,защо?

slavixristov принципно когато се достигне температурата вентилаторите остават на същите обороти, просто се променя цилълът на подаване на гориво-през повече време и по малка доза :idea: А относно защитата натурелата има само един датчик за обратен огън който се слага на шнека(термо сензор с би метална пластина) и другото което е шнека на горелката винаги работи повече време от другия за да не оставя гориво в шнека и да се предотврати онратния огън :wink: Нищо сложно :supz:
slavixristov - специалист
Ами ако горелката е само с един шнек който е в самата нея ? Подаването на пелети е често на малки дози, как ще се получи обратен огън ?
При гравитачните горелки където няма шнек не се получава.
Нещо такова.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=PLW0LZ6PJDE[/youtube]
Последна промяна от slavixristov на нед окт 08, 2017 11:54 am, променено общо 1 път.
gnt69 - майстор
Ако спре тока и тръгва огъня назад по шнека.
Проекта продължава.. :yawinkle:
Изображение
phantom_ - специалист
Много важно условие за такива горелки с един шнек е бункера да е херметически затворен!Инъче още по просто(лесно) става.Теб кое те притеснява за втория шнек?
То не ме притеснява но мястото ми е ограничено, пък и не ми се прави още един шнек.
phantom_ - специалист
Ти ако искаш да е с един шнек пак трябва да правиш друг така или инъче.На този който ти е в момента ф-ито е малко и ако бункера е над него ще се задръства.Или друг вариант е да има някаква бъркалка :wink:
filmatoplo - майстор
Стига глупости ,направи си и втори шнек ,та ако ще и 30 санта да е .
Колега Kondor1 ти правил ли си си горелка ? Покажи някоя снимка ако може без капаци, с капаци се нагледах.
filmatoplo - майстор
:-D
Бай Гого написа:
Мъчим и една с вътрешен шнек..

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: