• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
astroka - специалист
Не ми остава време, днес ще запаля стария котел. После ще кажа , каквъв е резултата.
astroka - специалист
О чудо! Запалих стария Виадрус само с десетина цепеници и след час цялата къща е топла и няма студен радиатор.
До тук добре. Явно проблема е в инсталацията на новия Грейко. Остана да премахна последно съмнение. Днес преди да запаля стария Виадрус, се качих до тавана и видях ,че варела (седи като преливник )под разширителя има изтекла вода. Отвори крана на разширителя и не потече нищо. Слезнах и пуснах още вода в системата. Горе започна да изкарва само въздух и така в продължение на 5до7мин. след което потече вода и спрях да пълня. Сега съмнението ми е дали проблема не е бил малкото недолята вода и заради това да не е превъртало системата. Чакам да изстине и паля отново Грейкото и се надявам проблема да е решен. Ако не виком хората монтирали новия котел да си търсят грешката. Това е за момента.
След допълването, сигурно и младежа ще топли. Трябвало е с това да се почне, преди паленето.
astroka - специалист
При отворена система колко вода трябва да има в разширителя на тавана. При мен от разширителя излизат две тръби едната е в средата на съда и има кран за затваряне а другата е в най-горния край на разширителя и е без кран. При пълнене чакам да потече от тръбата с крана , затварям го и слизам да спра водата. Все си мисля че водата трябва да е до тази тръба с крана което е наполовина на съда. Или бъркам???
astroka - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
След допълването, сигурно и младежа ще топли. Трябвало е с това да се почне, преди паленето.
Уж гледах, постоянно се качвам да следя дали не изхвърля вода или въздух. Може заради обезвъздушителите този път да си е глътнало вода и за това да се наложи да допълня. Дано тръгне и Грейкото.
astroka написа:
При отворена система колко вода трябва да има в разширителя на тавана. При мен от разширителя излизат две тръби едната е в средата на съда и има кран за затваряне а другата е в най-горния край на разширителя и е без кран. При пълнене чакам да потече от тръбата с крана , затварям го и слизам да спра водата. Все си мисля че водата трябва да е до тази тръба с крана което е наполовина на съда. Или бъркам???
Не бъркаш. Тая, в средата, е сигнална и по удобно би било да слиза до мястото за пълнене и там да завършва с кран. Другата е просто преливна.
шоп - майстор
@astroka, един манометър долу в котелното където ти е крана за пълнене и ще забравиш качване и слизане до тавана :)
Hoвoceлckи - майстор
astroka, аз пак ще те помоля да ни покажеш скица на системата ти. Надраскай я както можеш, ние (аз) ще попитаме евентуално върху нея дали нещо конкретно е така. Странно ми е все пак как е греело на горния етаж :? Как е останал въздух, не е излязъл при включване на помпата, а е излязъл при последващо подаване на налягане от водопровода.
astroka - специалист
Надрасках скица за две минути и не е най - доброто нещо.
Сложих и малко снимки от вързаните котли. Дано разберете нещо.

Прикачен файл

IMG_20171009_121552_resized_20171009_121601543.jpg

Прикачен файл

IMG_20171008_100256_resized_20171009_121216834.jpg

Прикачен файл

IMG_20171008_100242_resized_20171009_121217394.jpg

Прикачен файл

IMG_20171008_100229_resized_20171009_121216077.jpg

Прикачен файл

IMG_20171008_100218_resized_20171009_121217153.jpg
astroka - специалист
Сега се чух с майстора монтирал котела и човека казва "аз нали ти казах, че без термоглави няма да стане". Пък аз преди да го купя го питах изрично дали това ще е проблем и той тогава твърдеше ,че нямало да е фатално. Казвам ми дай да слагаме - а той вика: ооооооо след месец чак ще мога!
Да е жив и здрав.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16

Тема "Обезвъздушаване на локално парно без кранове и обезвъздушители" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: