Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Rumen72 написа:
Трифон П.Трифонов написа:
Rumen72 написа:
Аз съм с това и на двете места
Е разкажи подробно де! Колко време изкарва с Банера, и двата ли са 600 вата, какво осигуряват, с какъв товар........?.....
И двата са 600 вата, единият с акум. 65 аh на Mutlu и е на горелка Mareli PB 40 -пали без проблеми, помпата работи нормално без шумове, повече от 3 паления и 6 часа не съм седял без без ток , за периода алум пада до половината по индикатор на юпс . Другият е с ак. 110ah, с акум полутягов на банер, вижда се на снимката и горелка 858 , никъкъв проблем при палене и работа , колко дълго ще изкара ще видим , не съм се занимавал да го пробвам , по груби сметки трябва да устиска около 40 - 48 часа. Цената им е 427 , без доставка за всеки иначе търси техногама UPS Sine 600, и ще им видиш характеристиките, според мен си струват парите. А да за товарите , стандарт 1 ви -запалка 300w,+помпа грундфос+шнек+вентилатор+захранване стаен термостат приемник , вторият е същия, само ,че има два шнека за 858 и запалката я дават 80w керамичната.
Ей това е подробна информация. Благодаря!
Аз съм с 400 ватовия и един спихнал 75 А, ама изкарва 1ч. с едно запалване на RB 20
Засега ще обира премигванията на тока.
Някой ако е гледал на осцилоскоп синусоидата на SineUPS да сподели
stakoz - специалист
преди началото на сезона си ъпдейтнах фърмуеъра на РБ20 (с контрлер V3 съм) от 1.3/1.1 до 1.5/1.3 (вкл. бг меню);
горелката си работи, но забелязвам една нова "грешка" както и на дисплея на контролера/горелката, така и на мониторинг програмата, именно "SStopErr".
след като изчистя грешката от дисплея на горелката, след няколко секунди пак се появява и така си стои постоянно, а горелката си работи...
някой има ли идеи каква е тази грешка или трябва да питам натурела?
(прилагам скрийншот)
благодаря
Прикачен файл:
Screenshot_2017-10-08-13-53-30-456_com.teamviewer.teamviewer.market.mobile.png
bai_bradyra - специалист
Някой може ли да ми даде последния фирмуер за Грейко RB20. С 1.5/1.2 съм в момента и ако има няколко нови версии трябва ли да се мине през поредността на обновленията или направо последният фирмуер. Също съм навит за новия контролер с ламда и променлива честота на въртене на вентилатора и новият дисплей. Писах на Натурела, но ми отговориха, че е разработен за клиент и от Грейко не са проявили интерес и не продават . Номер 2 за мен :lol:
stakoz - специалист
@bai_bradyra:

ето това е в.1.5_1.3 за грейко рб20 с контролера V3, която ми изпратиха от натурела през август.

два файла от архива / зип с разширение .s19 трябва да се разопаковат върху компютъра;
след това, трябва да се отвори мониторинг програмата и да се кликне 2 пъти върху версията след SWver:ххххххх и да се посочат 2-та файла един по един

не е задължително да е последователен ъпдейта от непосредствено по -предна версия, също така, може да се върне и назад / сложи по-стара версия, от тази която е инсталирана в момента

ако горелката ти е още гаранционна, по-добре да говориш с инсталатора и той да го направи

ПС. виж също и предния ми пост за грешка SStopErr, въпреки, че горелката работи, може да е от (по-стара) версията на мониторинг програмата ми... не-знам (но излиза и на дисплея/контролера на горелката...)

Прикачен файл

orig NPBC-V3M-GR_ver1.5_1.3_08.10.2015.zip
(37.89 KиБ) Свален 65 пъти

Прикачен файл

Screen Shot 2017-10-08 at 19.43.46.png
Screen Shot 2017-10-08 at 19.43.46.png (15.04 KиБ) Видяна 1350 пъти
bai_bradyra - специалист
Благодарско :partyman: Това ли са последните версии?
gnt69 - майстор
По напред със софта дали може. Моята е купувана 10. 2015г. и е със този софт.
stakoz - специалист
gnt69 написа:
По напред със софта дали може. Моята е купувана 10. 2015г. и е със този софт.
Според натурела, когато говорих с тях през август, това е последното за стария контролер
gnt69 - майстор
Ами продължаваме със тоя докато ни досърбят ръцете и си вземем тоя с ламбда контрол и управление на оборотите на вентилатора + управление на буферен съд абе хубаво е ама като работи това защо да го сменяме. :partyman:
http://www.naturela-bg.com/bg/product/4 ... i-i-kotli/
Не го дават бе. Замислям серенада на Феликсова 13.
gnt69 - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
Не го дават бе. Замислям серенада на Феликсова 13.
Ба ша го дадат те ама за сега не ми трябва ако не тая година догодина ще почнат да го дават. :partyman:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: