Най - вълнуващия въпрос зимно време.
adrian_r_petrov - специалист
Големи благодарности на filmatoplo стана чудно с това реле. Жалко че незнайно защо мненията във форума се трият щяха да бъдат полезни и за други.
filmatoplo - майстор
И аз се ядосвам че промениха форума ,липсват снимки и постове .радвам се че стана ,и аз трябва да направя същото на такова котле. :wink:
volf - специалист
Тръгна ли котела ?
filmatoplo - майстор
Днес си мислих ,ако бункера е пълен и котела гори ,и термостата изключи и котела влезе в изчакване обаче за много дълго ереме да речем че пекне слънце и минат 10 часа - какво ще се случи ,може ли през това време да държи жар ,и ако наново термостата даде старт шнека ще започне да подава + вентилатора ,ами ако няма жар и не се подпалят пелетите - горелката ще продължи да си пълни .Тоеа не съм го проиграл на практика .
Котела тръгна със стайния термостат както трябва volf, благодарение на filmatoplo и релето. Filmatoplo попринцип имаше период в края на миналия сезон когато бе топло и котела не ми се бе включвал доста време, но си поддържаше жар и си работеше супер, въпреки мойте опасения, че ще изгасне. Немога да кажа колко часа е бил така и незнам дали 10 часа ще удържи , но предполагам че няма да угасне тъй като дори и без вентилатор при подаване на нови въглища се подържа една постоянна жар. От другия месец ще го паля и ще видим как ще работи със стайния термостат и дали има файда от него или съм си дал парите на вятъра, тъй като имам и термоглави на радиаторите.
Попринцип при този вид котел е важно въглищата да са ти хубави. Миналия сезон греех 3 етажна къща с 150лв.на месец с лоши въглища от р-к Бела вода.
Имам и следния въпрос сега като включа стайния термостат на каква степен да настроя Термо главите че имам във всяка стая. Дали да са на макс и само там където искам да е по студено да ги намаля или?
Или да ги оставям на всякъде примерно на 4?
Размишлявам си че ако са макс ще загряват по бързо и ще изключва стайния, но пък от друга ще харчи повече гориво тъй като водата ще се истудява по бързо. Или правилния вариант е само в стаята с термостата да е на макс а в другите на 4? Дайте мнение.
n.ganev - майстор
Явно не си изчел нещата които са писани за баланс при Ст.Т. и ТГ
Играчка е но става огИн кафе :yawinkle:
filmatoplo - майстор
Трудно се дирижира такъв оркестър ,но горе долу така - термостата се поставя в най студената стая с глава на макс ,другите глави според нуждите ,така щом в студената стая е стоплило то е сигурно че в другите стаи е вече ОК .Ако някой се сеща друго . :wink:
Притеснението ми е най- вече за бойлера с този стаен термостат дали няма да остава студен или бързо да се охлажда. Дайте някакви съвети дали има решение за това?
n.ganev - майстор
Управление НАТУРЕЛА и втора помпа за бойлера

Тема "Стаен термостат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: