astroka написа:Аз съм ползвателnnikbg написа:Колегата Ви, който махна вентила каза ,че е възможен този сценарии с конденза, но според него това няма да е проблем. През сезона имам намерение да не го гася и си мисля, че няма да се стига до там да влиза много студено вода. В крайна сметка , вентила си е при мен и по всяко време мога да го монтирам отново и да пробвам и това което предлагаш със притворен кран.astroka написа:От днес системата е без трипътния вентил, помпата е римско 3, за момента всичко е както трябва. Градусите на помпата ги свалиха на 45. Топлото дойде и на първия етаж, до два часа би трябвало да стигне и нужната температура. Ще чакаме да видим!Трябваше просто да протвориш оня кран дето ти посочих. Сега има опасност водата в котела да влиза с ниска температура и поява на конденз.
Rumen72 написа:Абе ти какво предналягане имаш на изхода на тази Алфа две, щото при тия вертикални щрангове до тавана и отворена система и всичките радиатори пълни с вода , закачени на всмукателната страна на Алфата, май тя изобщо не върти вода през нея, квото мине-минава по естествена циркулация.Тая алфа за да тръгне изобощо и трябва предналягане на изхода, маи ще сменяш Алфата с UPS помпа, ама да видим.Тая помпа има над себеси 2 етажа и таван, та минималното входно налягане е надвишено доволно.
За да се стопли втория етаж на самотек, трипътния трябва да е отворил. Направил го е, горкия, далеч преди да се достигнат тия 65 градуса и то на 100%. Беше подсказано да се притвори крана на малкия кръг- не бе направено. Помпата настроена на 4та скорост- няма такава. Според мен е била на РР1 или на СР2. Първия е правилен за инсталацията, но вероятно недостатъчен. СР2 е неправилно настроен режим с константно налягане, което отдавна е осигурено и помпата си намаля дебита. Ясна е недостатъчната циркулация, поради непознаване на чудесната техника и неправилната и настройка.
Автоматичните обезвъздушители лесно стават полуавтоматични, като им се затворят капачките, та проблема от тях изчезва на момента.
Помпата на РР2 или на 2 постоянна скорост и трипътния на мястото му. Това е от мен, като за дистанционно.