Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Предстой ми да сметна колко антифриз да сипя в инсталацията на отоплителната ми система/защото вилата е в един от най-студените райони в страната/ и е необходимо да знам колко литра събират панелните радиатори произвеждани навремето в гр. Стражица, със широчина 90 см. Благодаря !
Takezo Sensey - модератор
тука някъде пише ...чети , търси , ползвай ГУГАЛОТ по предназначение

http://www.erato.bg/eratoplc/radiat_sto ... 10_20.html
Master_Kenobi - V.I.P.
takezo, кво си му дал бе, пич? Тва са ватове. Литри не видех...

А иначе, ако са 90 см широки, колко ли са високи и дълги? :? Ако са 90 см високи, колко ли са дълги? Мразя загадки под формата на въпроси за помощ! :down:
Ами то да не са само радиаторите? Пълни системата до горе с вода и после източвай и мери какво източваш. Ако не става - на око и поетапно пълнене, за да не се набуташ да купиш повече антифриз.
И антифризът е кофти агент да знаеш... :|
Mастерче ...някъде там ги им и литрите еди си колко на линеен метър в зависимост от типа на радиатора , и височината 21,22,33 ...и т. нат.

Аз този сайт съм вадил разпечатка(може да е променем сайта) с ТТ днните на радиаторите и оттам знам че моята система е 60 литра ....

Та който търси намира :wink:
Цецо - специалист
Напълни с вода и отчети по водомера.
Извинявайте, но трябва да премеря в събота като отида на вилата, но мисля , че става въпрос за стандартен размер по отношение на височината т. е. 500 мм.
Малко данни:

тип 10 :

при височина 300 мм. - 1.3 литра за метър
400 мм. - 2.9 литра на метър
500 мм. - 2.7 литра на метър

уффф много за писане а няма време ...

...казваш стандартен тредполагам ТИП 22 ( двупанелен)
при Н-500 е 5.4 литра на метър ... :wink:

Тема "Колко литра вода събира панелния радиатор ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: