• 1
  • 2
Връзката между 2 свята
Любо - специалист
здравейте налага ми се да слагам аларма на 1 приятел за офис.помещението е квадратно 8 на 8 метра приблизително с лицева страна от стъла и врата.Питанито ми е датчиците на алармата за движение ако гледат срещу тези прозорци ще се активират ли от вънщно движение.че ми е по одобно да са насочени така.
vidrata - специален-специалист
Любо мисля че не си от Варна "питанИто" и "Одобно" те издават.Иначе и аз мисля че няма да има проблем. :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Що бе, простотията по Варна не ходи ли??
Любо - специалист
Извинявам се за правописа/късния час и алкохола който изпихме с приятеля не са голямо оправдание но все пак/ :?
Vlad_g - специалист
Искам да си сложа датчик за движение с прожектор пред входната врата. Има готови и съм си подбрал един, но има остъклена врата. Тя ще се падне пред датчика. Тогава няма да засича движението на площадката или бъркам?
Любо - специалист
Щом колегите ми казват, че няма да имам проблем с датчика и прозореца да е срещу него, по всяка вероятност няма да тръгне ако има човек пред стъклената врата
Vlad_g - специалист
Лошо. На мен ми трябва да засича пред вратата. Иначе не виждам ключалката в тъмното. Все моля жената да ми я пусне през прозореца :partyman:
EmoZ - специалист
Любо написа:
здравейте налага ми се да слагам аларма на 1 приятел за офис.помещението е квадратно 8 на 8 метра приблизително с лицева страна от стъла и врата.Питанито ми е датчиците на алармата за движение ако гледат срещу тези прозорци ще се активират ли от вънщно движение.че ми е по одобно да са насочени така.
Не няма да се активират. PIR-овете са инфраред детектори на градиента на изменение температурата и през стъкло не 'фащат'. Ако се прави охранителна система датчиците ТРЯБВА да 'гледат' точно към местата, от които е възможен нежелан достъп - прозорци и врати. Инак като гледа стените, от к'во 'ше пази, от 'Гару-Гару - човека, който минаваше през стени' (имаше такъв френски филм с Фернандел да не се засегнеш).

Успех.

п.п. Каква система ще монтирате?
Domashen_maistor - специалист
Ако се сложи т.нар. обемен датчик, той хваща движение на различно по температура тяло в обсега на диаграмата на насочено действие. В това число и движение на по-топъл въздух. Въпросния периметър (диагр. на насочено действие) се простира до преграда (стъкло, стена или друго). Ето защо зад него нищо не може да се хване. Според мен за входна врата е добре да се сложи МУК (магнитно управляем контролер) + обемен датчик срещу вратата. Добре е да са на различна верига с лаг на включване за да може да се задейства алармата малко-по-късно след влизане (с време за въвеждане на кода). Всички останали кръгове и зони може да се направят за незабавно включване. Аз например съм ги разделил, така че дори когато съм си в къщи да може алармата да е включена. Това е особено важно за живущите в къща. По този начин къщата е под охрана, но спокойно си щъкате вътре, без да я задействате. Обаче, ако някой реши да влезе с взлом .... :finga:
  • 1
  • 2

Тема "питане за аларма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: