• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 33
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Emil Inanov - специалист
Запалка няма ли[/quote]

Няма.
Иначе ми се иска да пробвам и друго гориво, освен въглища , но и това ще стане...
Дето се вика историята продължава.......
Emil Inanov написа:
Запалка няма ли
''Няма.
Иначе ми се иска да пробвам и друго гориво, освен въглища , но и това ще стане...
Дето се вика историята продължава.......''

Емиля, кефиш ма кат пишиш собствената си история, щот откровено са радваш на постигнатото. Няма савохвалство.
Ще ми е интересно с пелети и то слънчогледови или каквито и да е гадни, да видим как ще е.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на съб окт 14, 2017 12:50 pm, променено общо 1 път.
andy_forresite - майстор
Температурата в комина е перфе. С пелети от люспи ли ще пробваш? Горят с по-малко въздух от въглищата. Предполагам близо 2 пъти по-малко.
Става ли само с въглищен прах?
energo - специалист
Emil Inanov написа:
И така.... "ъпдейтването" продължава:
Монтирах си термометър за димни газове да знам долу горе колко топля гаргите.
Прикачен файл:
IMG_20171013_183622.jpg

Колега контролера си има управление за КОНТРОЛ на димните газове (само датчик ти трябва) Без него ирида бачка с половината от възможностите си,а съответно разхода на гориво се увеличава.
[-X
Последна промяна от energo на съб окт 14, 2017 11:32 am, променено общо 1 път.
energo написа:
Emil Inanov написа:
И така.... "ъпдейтването" продължава:
Монтирах си термометър за димни газове да знам долу горе колко топля гаргите.
Прикачен файл:
IMG_20171013_183622.jpg

Колега контролера си има управление за КОНТРОЛ на димните газове (само датчик ти трябва)
Твоя термометър е за печени пилета и малки прасенца.... [-X
Нееее, моя е за прасенца и патенца. На Емил ми се видя до 500 градуса.
filmatoplo - майстор
Не виждам добре - колко градуса са димните .
filmatoplo написа:
80. Егаси Виадруса.
andy_forresite - майстор
Според мен 85. Придържам се към думите на Трифонов.
Кажете за въглищния прах? Както съм почнал всяка година ще съм с различен комплект :rolleyes:
Emil Inanov - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
filmatoplo написа:
80

Не са 80 .
90 градуса са при зададени 67 градуса на котела. Но климата навън не е като лютата зима.
И да трмометъра е до 500 градуса на Cewal ( май така се казва) и сложен на 25см от фукса,както и това че са пуснати 4 радиатора от 9 налични.... все фактори за интерпретиране на резултата.
Мисля в близко бъдеще да се възползвам от предложението на колегата energo за датчика на димни газове.
Казвам в близко, защото все още съм на зададените от производителя настройки за горене. Вие корифеите във форума си знаете кътните зъби на контролерите си , направили сте с времето отлични настройки и сега имате сигурност в правилният горивен процес - всичко това трябва и аз да разбера , с Ваша помощ разбира се.
energo - специалист
andy_forresite написа:
Според мен 85. Придържам се към думите на Трифонов.
Кажете за въглищния прах? Както съм почнал всяка година ще съм с различен комплект :rolleyes:

За тази година купих въглищен прах,работи няколко дни.Няма проблем само настройките на контролера се променят. Виадрус +Екоенергия+ Ирид -Пид е у дома. :supz:
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 33

Тема "Съвет за котел дърва,въглища/пелети слънчогледови" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: