тази на dedietrich (тя не е тяхна само е в pdf-a им) е работеща за другата- нямам наблюдения.
- 1
- 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
idunno
- специалист
17 мнения в "Питане относно Хидравличен разединител...."
idunno
- специалист
...забравих да кажа,че в зависимост от разположението на щуцерите през хидравличния разединител може да има смесване, така че към отоплителните кръгове да се намали температурата ( все едно трипътния вентил на подовото) или да се повиши температурата на връщащата вода към котела (все едно оная глупост Ladomat да се изпусне).
IJAN
- специалист
Ето нещо интересно за хидравличния разделител което намерих в тубата. Не знам само ако се ползва 4пътен смесителен вентил дали не препокрива функцията на хидравличния разделител. Иначе много е полезен при повече помпи в системата.
http://www.youtube.com/watch?v=E_Gjbq_ik4s
http://www.youtube.com/watch?v=E_Gjbq_ik4s
nilro
- специалист
Здравейте,
Поставновката е следната:
Малък търговски комплекс 3 етажа,състоящ се от магазин,хотелски стаи,офис и склад.
Инсталирал съм 7 конвектора,70 алуминиеви глидера и 2 лири-всичките навързани чрез разклонения от тръба ПП ф32.
Бойлер 300 литра със серпентини.
2 едноконтурни газови котела.
Инсталатора на газовите котли иска да сложим 1 термоуправление,каскаден модул и хидравличен изравнител + 2 допълнителни помпи.
Предполага се,че помпите на самите котли са слаби и ще се натоварват доста през конвекторите.
Иска да сложим една по-мощна помпа след хидравличния изравнител към отоплителния кръг,и една след същият хидравличен изравнител към серпентината на бойлера.
Така го разбирам,че тези котли никога няма да превключват в режим за отопление на битовата вода!?
Каскадният модул ще управлява котлите и двете допълнителни помпи когато прецени,събирайки данни от стайният термостат,датчика в бойлера и датчик в хидравличният изравнител.
Последният ще го прави той от метал или аз от полипропилен-както си го представям трябва да има 4 штуцера от към страната на котлите и 2 + 2 = 4 към отоплителният кръг и към серпентината,обезвъздушител,сонда за датчик и извод за източване.
Въпросът ми е следният-Вярна ли му е схемата и може ли да спестя едната помпа към серпентината на бойлера,като свържа само единият котел към серпентината без да минава през хидравличният изравнител?Благодаря!
Поставновката е следната:
Малък търговски комплекс 3 етажа,състоящ се от магазин,хотелски стаи,офис и склад.
Инсталирал съм 7 конвектора,70 алуминиеви глидера и 2 лири-всичките навързани чрез разклонения от тръба ПП ф32.
Бойлер 300 литра със серпентини.
2 едноконтурни газови котела.
Инсталатора на газовите котли иска да сложим 1 термоуправление,каскаден модул и хидравличен изравнител + 2 допълнителни помпи.
Предполага се,че помпите на самите котли са слаби и ще се натоварват доста през конвекторите.
Иска да сложим една по-мощна помпа след хидравличния изравнител към отоплителния кръг,и една след същият хидравличен изравнител към серпентината на бойлера.
Така го разбирам,че тези котли никога няма да превключват в режим за отопление на битовата вода!?
Каскадният модул ще управлява котлите и двете допълнителни помпи когато прецени,събирайки данни от стайният термостат,датчика в бойлера и датчик в хидравличният изравнител.
Последният ще го прави той от метал или аз от полипропилен-както си го представям трябва да има 4 штуцера от към страната на котлите и 2 + 2 = 4 към отоплителният кръг и към серпентината,обезвъздушител,сонда за датчик и извод за източване.
Въпросът ми е следният-Вярна ли му е схемата и може ли да спестя едната помпа към серпентината на бойлера,като свържа само единият котел към серпентината без да минава през хидравличният изравнител?Благодаря!
filmatoplo
- майстор
Според мен е вярна ,виждал съм каскада и от 4 газови котела със своите помпи вързани през хидравличен изравнител ,след него др помпи към консуматорите .Но кой каквото си реши де.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Има различни схеми, може бойлера след хидр. изравнител, може и към котела. При избора на схема не трябва да се изхожда от икономия на помпа
, а от плюсове и минуси на двете схеми.

filmatoplo
- майстор

- 1
- 2
Тема "Питане относно Хидравличен разединител...." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература