Фланеца се нагрява ,но тръбата ф108 трябва да седи студена .Що се отнася до въздуха ,без газанализатор всичко е на око . 

filmatoplo написа:Големи са даже дозите ,ще изкараш чак до коледа с тях .имам предвид до по големия студ от Януари февроари (дано не дойде де)И Аз мисля така.... като съдя по радиаторите колко са загряти и като се сетя че горе долу достигат температурата която поддържах на дърва с тази разлика, че тука си е еднаква температурата а на дървата слизах на час и нещо да меткам матриал
filmatoplo написа:Колко киловата ти вади на степените бриблизително и колко пелети реално отиват на час може да определиш по следния начин .Благодаря
Както горелката работи на степен 3 - вадиш маркуча и събираш в една торбичка пелетите за 6 минути ,теглиш и умножаваш това по 10 за да определиш колко ще пусне за 1 час ( през тези 6 минути пускаш по малко пелети с ръка да не огасне горелкста ) .След това така може да си видиш за степен 2 и 1 по същия начин .Примерно ако за 6 минути на трета степен ти пусне 370 грама значи че ти пуска 3 кила и 700 грама на час ,зависимост от калоричността на пелетите и кпд на котела ще си на мощност около 15-18 киловата .
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: