Най - вълнуващия въпрос зимно време.
slavixristov - специалист
phantom_ написа:
Безмислен е вътрешния шнек само ако ще гориш високо качествени пелети,който в Бг не се срещат лесно.Или първата година са хубави следващата не :wink:
Добре де къде е смисъла? Външният шнек прави дозата и я праща към гор.камера където гори.
С два шнека : външният шнек прави дозата пелети и ги пуска във вторият който ги прибутва към горивната камера.
Има и инжинерни /постижения/ с три шнека виж снимката.
Изображение
phantom_ - специалист
Нека да ти поработи малко повече горелката и ще разбереш че пелетите при различни цикли на работа правят различни мизерий(шлака,залепват,итн) но това само при променен режим или когато имат повече прах!При положение че нямаш втори шнек който да ги вкарва в горивната камера си дотам.Това пак казвам зависи много от самите пелети.За да ги правят и пройзводителите с два шнека има защо повярвай ми :roll:
Тази ми харесва как работи .С един шнек е по компактна и по изпълнима "Направи си сам" калкото е по-проста толкова по-надежна
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qxACKYq5QYI[/youtube]
slavixristov написа:
phantom_ написа:
Безмислен е вътрешния шнек само ако ще гориш високо качествени пелети,който в Бг не се срещат лесно.Или първата година са хубави следващата не :wink:
Добре де къде е смисъла? Външният шнек прави дозата и я праща към гор.камера където гори.
С два шнека : външният шнек прави дозата пелети и ги пуска във вторият който ги прибутва към горивната камера.
Има и инжинерни /постижения/ с три шнека виж снимката.
Изображение
Правилно е отбелязано за висококачествени пелети и горелка с един шнек.
Щом си правиш горелка, значи искаш да ти е евтино. Евтина горелка и скъпо гориво...?!!!
Ретортните, самопочистващи горелки са с два шнека, щото евтиното гориво прави много пепеляк, а често и шлака. С един шнек няма шанс.
Evgeniy - майстор
В тази схема ключовия елемент е дозатора (6). Независимо колко са шнековете не могат ама никак да докарат равномерно подаване.
Почти ме разубедихте за горелка с един шнек, но за спорта ще направя една да видим как ще гори.
Ако някой е правил такава нека сподели мнение.
slavixristov написа:
Почти ме разубедихте за горелка с един шнек, но за спорта ще направя една да видим как ще гори.
Ако някой е правил такава нека сподели мнение.
Не те разубеждавам, а споделям моята си логика. Ако трябва да я подкрепя с някакви красиви думички, щях да напиша- икономически обосновано.
Ама ти опитай, няма да ти струва много.
Никъде не става въпрос за средства, те не са проблем.Предизвикателството да я направя сам и да е добре работеща е целта.
Kondor1 - специалист
Ако средствата не са проблем, щеше да е по-практично да си купиш една каква да е горелка заради механичната част, да си направиш първо по-добър контролер, после да подмениш вентилатори и шнекове и най-накрая да се пробваш да правиш и цял корпус. Останалите ще намериш на кого да продадеш и току виж пуснеш евтин "кит" за горелка за 400лв в насипен вид. Така както си тръгнал докато стигнеш до реални тестове тя пролетта дошла. А до следващата есен може да ти е минал мерака.
Всички тестове ще приключат още тази седмица, контролерите на пазара не ми допадат по много причини.
Знае ли човек на пролет може да предлагам доста добри горелки на пелети и контролери за тях, имам достатъчно време и мисля че имам изградена концепция върху това как да работи една горелка, как да изглежда и какво трябва да изпълнява контролера.
Всичко с времето си.

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: