Всичко за дърводелството
BanoTheWolf - специалист
Здравейте колеги!
Предстои ни правене на кухненси шкафове и тъй като бащата ще ги прави се интересувам откъде мога да закупя необходимите елементи най-вече плоскостите? Също така ако може някой да ми разясни разликата между MDF PDF и там други означения ако има?
Кухнята за пояснение ще е бокс. Гледах хубави шкафове, но бяха скъпи, а тия талашитени не ме устройват и затова искаме ние да си ги правим :) Разполагаме с необходимите инструменти, мислим че знаем как, но ще се радвам и от съвети :)
Ще разгледам и останалите теми в секцията и се извинявам ако има вече писано :)
Благодаря Ви!
maroka - специалист
MDF-a е вид мебелна плоскост от фини пресовани дървесни частици. Бива натурален и фурнирован с различни дебелини.

PDF-a е файлов формат.......отваря се с Adobre Acrobat Reader. Няма да ти свърши работа за шкафчета :-D

ПДЧ предполагам те интересува. Плоча от пресовани дървесни частици. Можеш да си го закупиш от много места :roll:

Едва ли ще носиш цяла плоча сам, тоест хубаво е да се разкрои и кантира. За целта ти е необходима спесификация на елементите за кухнята, впоследствие и специализиан софтуер (cutting optimizer)......

:shock:

И така като гледам май въобще не сте наясно какво сте се захванали да правите :?

Ако все пак продължавате да се цинцарите........поразпитай за доста съществени неща:

- височина и дълбочина на редовете шкафове
- технологични фуги за врати и чела
- разстояния за механизми за чекмеджета, панти и евентуално разглобки
Това е малка част от нещата, които трябва да съобразиш. Съветвам те да проучиш добре въпроса....иначе ще се убедиш в истинността на подписа ми :)

Усепх !
BanoTheWolf - специалист
"PDF" :lol: Вярно, че е формат отварян от акробат, ма знам, че беше нещо ПД... абе смях да пада :-D
Питам, защото в Практикер гледах такива плоскости готови с определени размери и затова :)
Ще видя какво ще се получи и ще пиша и снимам, когато има резултат (ако има де) :lol:
Благодаря за отговора и ако има още мнения добре са дошли!
maroka - специалист
BanoTheWolf написа:
"PDF" :lol: Вярно, че е формат отварян от акробат, ма знам, че беше нещо ПД... абе смях да пада :-D
Питам, защото в Практикер гледах такива плоскости готови с определени размери и затова :)
Ще видя какво ще се получи и ще пиша и снимам, когато има резултат (ако има де) :lol:
Благодаря за отговора и ако има още мнения добре са дошли!
Не ти го препоръчвам.......освен че скъпо продават плоскостите, ПДЧ-то им не е стока, кантовете са отвратителни, а ако искаш нещо по размер рязът на самият елемент не мога да го опиша :)

Най-доброто в случая е, да намериш някой проектант на кухни, който вече в зависимост от заплащането ще ти направи 3D визуализация, ще уточните всички варианти, ще ти вземе точни размери, ще ти направи спесификация на детайлите и може дори да направи и разкрой на плоскостите.

Цялата тази работа ще ти излезе 300-400 лв.

Тези пари ще ги спестиш от неколкократното разкарване за нови детайли, щото този момент ще го има, сума ти загубено време за чакане, пари за бензин и като цяло по-кратък срок за изработка.
BanoTheWolf - специалист
Здравейте!
Шкафовете са готови :) Бащата ги направи, а аз има сложих фолио и мисля че доста прилични са станали за аматиори като нас :) Тия дни ще покажа снимки на вече окачените шкафове :) Минати са с байц (цвят тик) и след това грунд Леко и така, дръжки за по 2.5лв., пантички за 2.4 / 4бр. и стана готино ;)
Чао засега...

Тема "Дървени плоскости?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: