Ел. инструментите. Консумативи.
bat_danio - специалист
Cheffo мой познат така смени 10,8 бош имакт от старите с 18в имапакт пак бош. Момчето монтира климатици и завива основно 13мм глава(8мм болт/винт) в бетон или дюбел/анкер. Той каза ,че просто с 18в 4-5Ач(незнам каква е точно батерията) свърщва работа колкото с 2бр- 4а 10,8 ,а не че му е малко мощноста. Незнам дали е така, но машината освен,че е по-тежка наистина трябва да се види при 18в батерии - Wh за винт как е . Ако е за Не профи тогава 10,8 -12в задоволява абсолютно всеки според мен за импакт, ако е за професионално всеки трябва да прецени ,а винаги може да си вземеш и двата да ти е спокойно на душицата :? .
Avas_co - майстор
Днес специално изпрасках три видии мисля 6 по 60, не съм сигурен това имах под ръка, в плътно дърво, плътно колко да е плътно - трупчетата на европалет, ми 10,8 волта импакт на Метабо грам не се замисли, а батерията беше поувяхнала.Това го направих, че колегата сподели за дървении, а аз лупам основно самонарезки в джилязо, и да стегна някой болт или гайка до към 8 мм.
Та мен абсолютно ме задоволява 10,8 волтовия импакт, не виждам начин с моята работа да убия батерия за ден, то за момента май и за седмица, ама това за мен е спомагателен инструмент, та ...
Много ми пасна тоя сет, верт тъкмо по моя вкус и изискване и малко импактче.
Chefo77 - майстор
bat_danio написа:
Cheffo мой познат така смени 10,8 бош имакт от старите с 18в имапакт пак бош. Момчето монтира климатици и завива основно 13мм глава(8мм болт/винт) в бетон или дюбел/анкер. Той каза ,че просто с 18в 4-5Ач(незнам каква е точно батерията) свърщва работа колкото с 2бр- 4а 10,8 ,а не че му е малко мощноста. Незнам дали е така, но машината освен,че е по-тежка наистина трябва да се види при 18в батерии - Wh за винт как е . Ако е за Не профи тогава 10,8 -12в задоволява абсолютно всеки според мен за импакт, ако е за професионално всеки трябва да прецени ,а винаги може да си вземеш и двата да ти е спокойно на душицата :? .
Разбира се, че нямат общо двата импакта, както и батериите им. За свършване на единица работа от по-големия се изисква много по-малко работа, съответно и батерията много по-малко се изтощава. То и не виждам кой ще спори :) :)
wanderer - специалист
  • ок, утре ще потърся информация на едно две места у нас за наличие импакта на метабо. да видим дали новите представители продължават умрялата политика на киров, или има някакво подобрение.
Chefo77 написа:
Ами замисли се за нещо друго - малък импакт + комплект камъни с удължител.....
  • Чефо, не разбрах точно какво имаш предвид на комплект камъни с удължител.
  • този комплект при Ники също ми грабва окото, но към този момент наистина нямам нужда от двете батерии
https://promotools.bg/dewalt-dcf887p2-v ... 8-0-v.html
redbox - специалист
Чефо има предвид, че импакта може да го ползваш и за завиване на винтове с болтови глави, за гайки. За това ти трябват съответните размери вложки (камъни) и удължител към импакта.
wanderer написа:
..този комплект при Ники също ми грабва окото, но към този момент наистина нямам нужда от двете батерии

https://promotools.bg/dewalt-dcf887p2-v ... 8-0-v.html
Е, това е страхотна машина. Три скорости, висока мощност, яка батерия, но и цената е друга.
Трябва да си наясно какво точно искаш и ще го ползваш.
Chefo77 - майстор
Имах предвид, че когато ти дотрябват тези НМ отгоре, можеш да дозатягаш с камъни или с друг ръчен инструмент. Ако е за инцидентно ползване, също е вариант.
Пуснал съм запитване за импакт при мой човек в Евромастер.
Kumay - майстор
Chefo77 написа:
...Пуснал съм запитване за импакт при мой човек в Евромастер.
Да не го чакаш само колкото чака ножчетата! :lol:
Chefo77 - майстор
Не е смешно :)
210 лева с ДДС, по заявка. Това е цената на импакта на Метабо на 10.8.
Доставка - 1 месец.
Avas_co - майстор
Тая цена на бодито ли ?
Че с тоя импакт ще е леко мъка само с 2 АЧ- вите батерии, които колегата има.
Пък 4 АЧ я гледам на 142 лева, още по-добре 5,2 АЧ за 189 лева.
Хм, сега даже го намирам импакта боди на 179 лева, ама дали го имат наличен :? , че аз като си търсих май нямаха, или поне сета го нямаха.
wanderer - специалист
един месец доставка....невероятни. не че съм се разбързал, но за мен е донякъде индикация че май достойно са "наследили" киров.
Авас, зле ли се представят малките 2ah батерии? дай ако можеш някакъв ориентир, че изобщо нямам представа. колко винта от тези които спомена 6х60 примерно можеш да завиеш в чам? знае ли някой как стои въпроса с гаранцията на машини де уолт купени от чужбина?

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: