Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
EDI - майстор
Има български, пловдивско производство с датчик за влага и таймер...към 70 лева струват..........250 кубика на час, 120 диаметър.................СИНХРО май се казваха........3 години гаранция имат, даже важи, защото да един приятел му го смениха поради повреда на датчика.
solo5 - майстор
явно от тях ще търся
а имат ли клапа?
solo5 - майстор
значи ще купя този, който ми препоръча :roll:
мерси EDI :sauf:
deianr - специалист
И аз ще слагам нещо такова. Сега на отдушника е една решетка с размери 20 см х 23 см. Има ли подходящ, който да може да се сложи в този отвор, или ще трябва да се доизгражда?
И аз искам нещо с клапи и датчик.
ПС: на последен етаж в панелка, отдушникът дали ще дърпа добре? Пробвах с пламък от клечка кибрит и пушекът сякаш дърпа към отворите, но слабичко. Може ли да има проблем или все пак електрическият вентилатор ще си каже думата.
crez - майстор
Базара на Слатина в уличката между блоковете под един блок магазина за електродвигатели има българско производство всякакви (завода за ел.двиг. в Харманли).
deianr - специалист
Днес гледах в Бриколаж вентилатори за баня на MMotors JSC. Има с клапа, с таймер, със светлинен датчик + таймер и с датчик за влага + таймер.
Това със светлинния май не ми допада, понеже няма нужда да се включва винаги като се светне в банята, а като искам да работи след като се изкъпе някой трябва да оставям лампата включена.
Този с датчик за влага май е най-подходящ. Добре ли се държи датчика? Да не включва много често и когато няма нужда?
Или пък да взема най-простия без таймери и датчици и да се управлява ръчно с отделен ключ?
Цените са от 35 за най-простия до 60 лв за този с датчик за влага.

PS: Някой ако има такъв - шумен ли е?
EDI - майстор
Монтирал съм на един приятел вентилатор на СИНХРО, пловдивските.Не е много шумен, датчика за влага си е настроен и когато се вдигне влажността, докато не я свали, не спира.
neillmakoli - специалист
Тези на Ммоторс ми се струват малко шумнички, та ще търся и аз по тих.
deianr - специалист
Хм, някой ако има предложения за нещо вършещо работа и сравнително тихо по възможност с датчик за влага да се обажда :) Днес изтърбуших старата решетка и зейна хубава дупка.

Тема "вентилатор за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: