• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 106
Нека намерим най-тънките цени.
themask - специалист
Гост написа:
themask написа:
Да ти кажа не е нито секретен, нито осигурителен болт.
Нито пък е БОЛТ !!!
Това повече ми прилича на ЩИФТ.
Хахаха, прав си! Няма резба и по-скоро е щифт. На английски се среща като shear bolt или shear pin.
А това с винта и болта още не мога да накарам жена ми да го вдене :lol:
brick - специалист
Предпазен (или предпазващ) щифт май е най-правилно да се нарече. Английското bolt не винаги се превежда "болт". Само при буталните болтове на ДВГ, които са си де факто щифтове, този превод е навлязъл и е станал традиционен.
brick - специалист
stan73 написа:
Brick написа:
... Ламелните тресчотъчни ключове за 16 лв. на вид са здрави... Но забелязах и недостатък, по-сериозен от едрите зъби - обратният ход има прекалено голямо (ама наистина голямо) съпротивление и вместо да щрака тресчотката, гайката се развива/завива обратно... Т.е. тресчотката реално ще работи само при заяждащи резби и при започнало затягане на гайката, което не е идеята на тресчотъчните ключове по принцип...
Дали няма да помогне да се смажат с добро двигателно масло (примерно 5W40 или 10W40). Аз поне ще опитам...
На мен ми се стори, че съпротивлението го създава самата тресчотка (палеца, който прескача по зъбите), а не е просто триене. Но ако пробваш с масло, моля сподели тук какъв е резултата.
kpenchev - специалист
На тези дървета т.е. ламелни ключове смазването е последна грижа - първо е хубаво да се намали усилието на пружината върху контрата и триенето на зъбното колело в ламелите. За мен тия ключове са пълен анахронизъм с открития си механизъм и ъгъл на задействане. Ако се търсят ключове и тресчотки с ниско съпротивление на работа - намират се в друг магазин :-D .
fore - майстор
Аз принципно ползвам тези ключове, а и останалите за развиване или завиване на винтови съединения. Вие явно правите мозъчни операции с тях. Ако е така, Лидл не е мястото за закупуване на такива инструменти.
kpenchev - специалист
fore написа:
Аз принципно ползвам тези ключове, а и останалите за развиване или завиване на винтови съединения. Вие явно правите мозъчни операции с тях. Ако е така, Лидл не е мястото за закупуване на такива инструменти.
Споко, не се нерви. Имам всички комплекти ръчни инструменти пускани от Лидл (без тези който смятам за боклуци), доволен съм много от тях.
Просто казвам че за ключове и тресчотки с ниско съпротивление едва ли Лидл ще ни изненада с нещо,
не е необходимо да се скача като ощипана госпожица всеки път като се спомене нещо извън вселената на Лидл.
redbox - специалист
fore написа:
Аз принципно ползвам тези ключове, а и останалите за развиване или завиване на винтови съединения...
Винтови? Болтови, може би...
cholev - майстор
redbox написа:
fore написа:
Аз принципно ползвам тези ключове, а и останалите за развиване или завиване на винтови съединения...
Що бе. Това какво е :-D
http://itt.bg/bg/продукти/din-571-винт- ... а-202.html
fore - майстор
redbox написа:
fore написа:
А сега уточни какви са съединенията. Винтови, Болтови, Нитови, Щифтови или Водни.... Отговири сега.......
Въпроса е за 1000 лева. Жокери няма.

И за 5000 лева въпрос - При съединяване на винт с материала действието се казва - завиване или завинтване, а при съединяване на болт с гайка как се казва действието (глагола) ??? :roll:

Понеже на практика ви няма - за клапаните на компресора като питах, никой нищо не каза но за тия работи сте големи философи тука.... :wink:

Ето винт - при него са болт/гайка и шпилка.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B8%D0%BD%D1%82

Тук персонално само за болта.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D0%BB%D1%82

Хората са го написали......

Да не намесва и нит-гайката в тази история.......
dido1975 - специалист
Изглежда че ще дочакам зегето =D>
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 106

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 4" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: