Най - вълнуващия въпрос зимно време.
slavixristov - специалист
Споделете с какви времена работят вашите горелки:
Време зареждане.
Време изчакване-пауза
През колко време се включва вентилатора на макс. за да почисти горелката.
filmatoplo - майстор
Горе долу ползвай за ориентация настройките фабрични на Фероли .Абе сам си ги измисли .
phantom_ - специалист
Да зависи и какво гориш,и въобще колко ти подава шнека.моя подава 72кг/час. И по спомен на макс ми подава 4сек с пауза 40сек. довечера ще погледна и ще го напиша по подробно.
Мен ме интересува приблизително, ясно ми е че настройките ще са конкретни за горелката ми. Благодаря
phantom_ искаш да кажеш че горелката ти пуска 80гр. с интервал 40 сек. колко kW ти е горелката ?
Бай Гого - специалист
Това са ми настройките за сега..

Прикачен файл

Без име.jpg
Без име.jpg (87.98 KиБ) Видяна 1682 пъти
phantom_ - специалист
slavixristov написа:
Мен ме интересува приблизително, ясно ми е че настройките ще са конкретни за горелката ми. Благодаря
phantom_ искаш да кажеш че горелката ти пуска 80гр. с интервал 40 сек. колко kW ти е горелката ?
Около 25-30кв. Мисля е. И не не съм смятал колко точно пуска но съм много доволен от улеснението да не ставаш сутрин да го палиш и вечер след работа също..А и тея пелети (слънчогледовите) са доста по евтини от въглищата тук.
Горелката работи вече доста часове, при достигане на зададените 60 градуса мина в автоматичен икономичен режим.
В момента работи с пауза 40 сек. подаване 1 сек. държи здраво зададените 60 градуса, вентилатора се включва на всеки 30 мин. на 100% за да продуха при нормално горене е на около 10-15%.

Запалих я с обикновени пелети и с тях горя около половин час, сега работи със слънчогледови пелети/снимката/ тези дни ще е готов бункера със външният шнек. Кефа е голям, жегата също.. :supz:
Изображение
phantom_ - специалист
За слънчогледови пелети много добре изглеждат :-D Мойте ако ти ги снимам...И пиши как е на слънчогледовите,според мен няма да се справи защото ще прави шлака и ще се запуши просто.Самите пелети са много гадни :idea:
filmatoplo - майстор
Супер :wink: чакаме клип ,покажи и снимка какво представлява камерата като гори тези пелети ,остава ли пепел вътре след горене ,колко време може да издържи без човешка намеса ,тоест без почистване на скарата ,ако със тези пелети издържа няколко дена - супер ,защото повечето горелки на слънчогледови пелети издържат по 5 часа и се задръстват . :wink:
Имам въпросче към колегата slavixristov.Тъй като и аз съм се захванал с ардуино мега, да направя управлението на горелката(също собствена изработка) съм стигнал до един казус.По точно с това кога да включва шнека за подаване от бункера.Мислех си да сложа IR фотодиоди на входящата тръба на основния шнек и да следи за нивото като падне под нивото на диодите да включва шнека от бункера,но излиза че диодите хващат на много малко растояние един от друг не повече от 4см,затова и се отказах.И тук зациклих.Дали да го направя да работи успоредно с основния шнек или да пробвам на принципа на опита и грешката ,и да му задам отделно време за включване и изключване.Дай някакъв съвет.

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: