Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lxndr - напреднал
Здравейте
Имам следния проблем ...Реших да направя една пробичка на каминката БУРНИТ 25 ,тъй като закачих още един радиатор .
Появи се проблем циркулационната помпа не включва и водата върви стремително към 70,80 градуса.
Има ли значение налягането в системата и какъв би могъл да бъде проблема ,настроена е да тръгне на 50 градуса но уви....
Ако някой може да помогне ще съм благодарен
nokoniko - специалист
lxndr написа:
Здравейте
Имам следния проблем ...Реших да направя една пробичка на каминката БУРНИТ 25 ,тъй като закачих още един радиатор .
Появи се проблем циркулационната помпа не включва и водата върви стремително към 70,80 градуса.
Има ли значение налягането в системата и какъв би могъл да бъде проблема ,настроена е да тръгне на 50 градуса но уви....
Ако не е работила от пролетта, едно почукване по нея и може да тръгне . :partyman:
lxndr - напреднал
nokoniko написа:
lxndr написа:
Здравейте
Ако не е работила от пролетта, едно почукване по нея и може да тръгне . :partyman:
благодаря много ,тръгна с почукване ......не бях се сетил за това
Здравейте,колеги
Интересуват ме настройките на шнека на камина Golden Fire 24kw и как се включва стайния термостат.
nokoniko - специалист
sdnikolov написа:
Здравейте,колеги
Интересуват ме настройките на шнека на камина Golden Fire 24kw и как се включва стайния термостат.
viewtopic.php?f=10&t=52004
velinsl - специалист
Днес и направих първото палене с представител. Не беше обезвъздушена системата по моя вина.
Приятно е да се гледа. Огъня създава друг вид топлина.
Обаче помпата почна да работи нон стоп. Вентилатора спря.
Температурата на водата стана някъде 40 градуса може и по-малко, на изгорелите газове падна под 35. Помпата обаче продължава да върти.
Как се спира?

Силни страни: има седмичен програматор.
Слаби страни:
1. Вместимостта и е около 10кг пелети(аз 13-ката). когато четох бяха 15.(много беше важно, здраде да е)
2. Тая водна помпа работи като шмиргел. Няма ли нещо да смаже като при старите съветски автомобили. Аз съм почнал направо на западен, ама си имам на идея за тях.
startx - специалист
velinsl написа:
Днес и направих първото палене с представител. Не беше обезвъздушена системата по моя вина.
Приятно е да се гледа. Огъня създава друг вид топлина.
Обаче помпата почна да работи нон стоп. Вентилатора спря.
Температурата на водата стана някъде 40 градуса може и по-малко, на изгорелите газове падна под 35. Помпата обаче продължава да върти.
Как се спира?

Силни страни: има седмичен програматор.
Слаби страни:
1. Вместимостта и е около 10кг пелети(аз 13-ката). когато четох бяха 15.(много беше важно, здраде да е)
2. Тая водна помпа работи като шмиргел. Няма ли нещо да смаже като при старите съветски автомобили. Аз съм почнал направо на западен, ама си имам на идея за тях.
контролера фумис ? за помпата трябва да и свалиш капака отзад по подразбиране е на 3 скорост свали я на 2ра има лосче на управлението на помпата сложи го в средно положение , температурата за включване и изключване на помпата се задава от сервизното меню параметър 67 и 68 при фумис при стария контролер мисля че беше в TP04 параметър th19 по спомен
Здравейте, някой може ли да сподели какви са заводските настройки за 25kw в меню TP02, и по специално стойностите в RPM. В книжката ги имам само във Волтове а при мен ги показва в обороти и мисля че са малко завишени но въпроса е с колко :)
startx - специалист
hadon написа:
Здравейте, някой може ли да сподели какви са заводските настройки за 25kw в меню TP02, и по специално стойностите в RPM. В книжката ги имам само във Волтове а при мен ги показва в обороти и мисля че са малко завишени но въпроса е с колко :)
Ми намали си ги като следиш пламака... и не са завишени в настроиките а са оптимални за пелета с които е тествана някоя камина ... в повечето случай иглолисен пелет
В моя случай понеже камината е втора употреба, предния собственик е вдигнал много от параметрите понеже му е идвала слаба. Идеята ми беше да знам ориентировъчни стойности които вече да си донастроя.

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: