Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
nellyx - напреднал
Въпрос към специалистите и тези, които вече са си направили нещо подобно у дома - за отзиви:
с какво да топлоизолирам стена на стая в панелен апартамент на първи етаж, която не е външна за сградата, но е нещо като външна - вход на блока, който не се ползва, врата е заключена с катинар, но едно от стъклата на вратата е счупено и през зимата си е студено като навън, само дето не се мокри от дъжд.
Аз мисля да сложа фибран и после измазване с мрежа, шпакловане и боя. Обаче фибрана колко да е дебел? 3,4,5 см? Други идеи?
А, фибрана ще е от външната за апартамента страна...
hkoko - специалист
Гипс картон с вата :)
nellyx - напреднал
hkoko написа:
Гипс картон с вата :)
ама какъв гипскартон отвън във входа?
Искам да направя изолацията от външната страна на стената!
velsi - Почетен майстор
Щом няма да се мокри може и стиропор. Дори е по-добре и е по-евтино. Дебелина минимум 5 см. Ако искаш може и повече.
Petyr - специалист
velsi написа:
Щом няма да се мокри може и стиропор. Дори е по-добре и е по-евтино. Дебелина минимум 5 см. Ако искаш може и повече.
+1
Само искам да добавя, да сложиш и нещо на мястото на счупеното стъкло.
Spassow_lbg - специалист
Аз пък ще ти дам идеята щом не се ползва задната част на входа що не го купиш от входа и си направиш още една стая.

Така в съседният блок едни се присвоиха входа (платили са си го).
и тъй като гледа от задната страна на блока са си направили и градинка пред входа оградена с мрежа, може би имат разрешение от общината за заграждането но е станало много добре.
vidrata - специален-специалист
Неликс от къде си бре??( града имам предвид)

Не прочете ли че тук спецовете не препоръчват фибран от вън.
Аз бих сложил стириопор и готово.Дебелината му според джоба, но възможно най-дебелия (поне5-6)както са ти писали по-горе.
Spassow_lbg - специалист
някъде бях чел по форумите или другаде че за ефективна външна изолация да не се ползва фибран а стиропор и то най малко 6 см.

Аз при мен съм сложил 8см, сменил съм дограмата и съм на 9етаж над мен е гълъбарника и топля космоса :)
миналата зима като се върнахме от търново където бяхме за нова година 5 дена, без никакво отопление в апартамента бяха 19 градуса, навън бяха -2, -3 градуса.

значи според мен си оказва влияние дебелината на външната изолация а и разликата в цената между 6 и 8 см стиропор не е толкова голяма.
nellyx - напреднал
Отдавна не бях влизала във форума, благодаря за мненията!
За фибран си мислех точно заради евентуално приобщаване на общата част - в бъдеще неопределено време, поради финансови причини :lol:
Ремонта върви с пълна пара, тия дни с благоверния иззидахме три тераси, като северната стана на 6, едната южна между 4 и 5, а другата за три минус, щото не съобразихме преди това да премерим къде ще стъпи в долния край дограмата /ще остъкляваме/. По закона на Мърфи се оказа, че терасата над нас е със 7 см по-навътре от нашата и е трябвало да зидаме с по-дебели тухли :? Който няма акъл, двойна му работа...
А апартаментото е в Люлин, София, до Западния парк...

Тема "топлоизолация на външно-вътрешна стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: