Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite написа:
Опитай с:
Power 3. 7,5 сек; пауза 45 s и вентилатор 46%
Power 2. 5 sec; пауза 45 сек и 44%
Power 1. 3 sec; 45 с пауза и вент 42%

Но да знаеш че е изстрел в тъмното. Това 120 сек първо зареждане... :?
Много ми е изправен шнека и така се получава , иначе горе долу така съм го направил и работи най оптимално за това време , че инсталатора ми сложи едни времена и комшиите ме питат ти гуми ли гориш :shock:
Благодаря за отговора
kuuuuuul - майстор
Имам стаен термостат от старо ел.подово.Да ли мога да го ползвам за котела и как точно да го свържа. :?

Прикачен файл

IMG_20171025_135219.jpg
IMG_20171025_135219.jpg (87.17 KиБ) Видяна 1737 пъти

Прикачен файл

IMG_20171025_135310.jpg
IMG_20171025_135310.jpg (83.62 KиБ) Видяна 1737 пъти

Прикачен файл

IMG_20171025_153201.jpg
IMG_20171025_153201.jpg (51.88 KиБ) Видяна 1737 пъти
За този термостат ти трябва контакторче. Термостата свързваш да управлява оперативната верига, демек котвичката на контактора, а от две свободни срещуположни клеми подаваш на входа на платката на горелката. Мисля, че беше последната в ляво. Даваш съответните отметки в менюто- работа по СТ и НО или НЗ и туй то.

ПС
Оппаааа, вечи съм Мастор.
Андииии, ни моа та стигна, ма за тва си има причина.
andy_forresite - майстор
Хе, че ти си майстор.
Ся изключвам от скорост и та чакам. Кат доеш ше пием по ено пиенье и ше напрайм един ластик на 402 метра с бегачките. Ама глей даа в ладното време, че тогаз коньовете най-немирати.
andy_forresite написа:
Хе, че ти си майстор.
Ся изключвам от скорост и та чакам. Кат доеш ше пием по ено пиенье и ше напрайм един ластик на 402 метра с бегачките. Ама глей даа в ладното време, че тогаз коньовете най-немирати.
Дубря, ши карам на пилети, чи да имаш шанс, хаха.
Ши нося и Наздравичкатаааа!
vesonp1 - специалист
andy_forresite написа:
Опитай с:

При мен беше заводско 90сек. първоначално ......оказаха се 100 след измерването и по сметки ми излизаше на трета мощност 7.5 ли беше 8 ли беше не помня и ми падаха неизгорели.....намалявах до 6.5сек. и сега нямам проблем пада само пепел и имам 1.5-2см. пепел по ръба преди да падне долу :) ...така че освен по сметки после и доизкусуряваш още малко на око и готово.....Благодарение на хората в Форума за което пак им Благодаря....паузата ми е 45сек. а вентилатора на трета 48%.......може би доизкусуряването идва от вида на пелетите
Като за начало барай само секундите на подаване(напр. през 0.5 сек) и съвсем малко вентилатора (с една две единици).....да не пуши и да гори с хубав пламък.....че моят майстор как ги беше разбърникал всички работи :shock: добре, че намерих Форума после :prayer:
vesonp1 - специалист
andy_forresite написа:
Опитай с:

При мен беше заводско 90сек. първоначално ......оказаха се 100 след измерването и по сметки ми излизаше на трета мощност 7.5 ли беше 8 ли беше не помня и ми падаха неизгорели.....намалявах до 6.5сек. и сега нямам проблем пада само пепел и имам 1.5-2см. пепел по ръба преди да падне долу :) ...така че освен по сметки после и доизкусуряваш още малко на око и готово.....Благодарение на хората в Форума за което пак им Благодаря....паузата ми е 45сек. а вентилатора на трета 48%.......може би доизкусуряването идва от вида на пелетите
Като за начало барай само секундите на подаване(напр. през 0.5 сек) и съвсем малко вентилатора (с една две единици).....да не пуши и да гори с хубав пламък.....че моят майстор как ги беше разбърникал всички работи :shock: добре, че намерих Форума после :prayer:
andy_forresite - майстор
Благодаря ти за отделеното време!
Проблемът със сбиващата се пепел, включително нажежени пелетчета, които вкупом формират големи, твърди, но крехки буци, не мога да го разреша. Проиграх всички варианти. Последно оставих на първа по-често зареждане с по-малки порции. По-конкретно 0,8 с зареждане през 25 сек. Така има по-добра осветеност - знак за по-добро и правилно горене. Дългият 45-секунден води до "сепване" на пламъка. Тъкмо достига 171-174 лумена, идва дозата от 2,0 сек зареждане и потъва, заглъхва, сепва се ... пада осветеността на 130-120, понякога под 100. Всичко опитах като порции и въздух - ТЦ, не става. Не отида ли до 2 часа да съборя окупиралите огъня твърди формирования, йок осветеност.
Тази сутрин изкарах 4-5 бучки, като най-голямата се беше оплезила на 7 см напред пред ръба на горелката... Супер лека и много крехка, но прегражда изпадането на пепелта настрани, вдига нивото на горящите пелети и откъм малкия шнек остават тесен процеп.
Kondor1 - специалист
andy_forresite написа:
Проблемът със сбиващата се пепел, включително нажежени пелетчета, които вкупом формират големи, твърди, но крехки буци, не мога да го разреша. Проиграх всички варианти.
Не съм сигурен, че става дума за същото, но при мен се трупаха такива камари като бях прекалил с времената за пълнене. Силата на въздуха също може да е от значение - ако духа много силно вместо да засили горенето, остава неизгорял материал.
andy_forresite - майстор
На колко време чистите под предното капаче с двете шестограННи болта? Удрях ги с чук, слагам ключ и отиват на късане. Сложих китайско ключе и с помощта на клещи напънах и заоблих ключето. След работа ще или ще ги развивам, или ще ги късам. Мисля и за комина дали тегли достатъчно ... не пуши котела, няма обратен пламък ... Имам познати със същите пелети и горелки, единият е и с котел 20-ка, обаче не съм ги питал дали имат този проблем. Ама нали и с другите сл пелети се получава същото.
Дозите не са големи. Пълненето е от първа към трета както следва: 0,8 s x 25 сек. пауза; 3,1 s х 45 сек. пауза и 4,1 s х 45 сек. пауза. Вентилаторът е 41%, 44% и 46%. На първа съм пробвал от 38 до 44% и е абсолютно същото положение. Местих дозите нагоре надолу, интервалите ... не става. С 0,8 s х 25 сек поне държи прилична осветеност без сгромолясване като дойдат свежи пелети.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: