Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
SystemeX - напреднал
Най-големият конвертор който успях да намеря беше за 150W :? Някой ако знае нещо повече може ли да ме ориентира :)

Става въпрос за една система 5.1 Logitech Z-5500, само че е с американския си стандарт на 110в, а мощността на системата в RMS = 505 W.
A другото което ми се върти в главата е ... ако го отворя и му сменя трансформатора от 110V на 220V :? :? :? някакви предложения? :idea: :idea: :idea:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Аз го намирам под името ТРАНСФОРМАТОР и АДАПТОРл Може би в това е проБлемът
Милен - майстор
С външен трансформатор ще стане малко грубичко. Можеш да му смениш вътрешния само ако има такъв и захранването е по класическа схема: траф-изправител. Захранването ако е импулсно няма да е лесна работа преработката му.
Огледай я някъде отзад, дали няма превключвател за 110/230V захранване.
ELEMENTAL - специалист
Велко, за трафове 220V/110V виж тук:
http://www.tpetrov.com/search.php?p=90& ... t=&s=&ord=
(страници 10,11)
galin.com - специалист
Само като съвет. Отиди до сервиз на такава техника и питай дали имат или могат да ти поръчат трансформатор за твоите колони, но направо от 220 V. Едва ли китайчето, дето прави колоните, прави различни монтажните отвори на двете версии.
Фирма, за която се сещам, в София с представителство във Варна http://reset.bg/MAP_PAGES/varna_bg.html
Предполагам че ще е необходимо само да извадиш стария и да сложиш нов трансформатор, а и може да излезе по-евтино като част отколокото като отделен краен продукт.
Успех.
ELEMENTAL - специалист
По-евтино би излязло единствено пренавиването на първичната намотка на съществуващия в системата трансформатор (при положение, че захранването е линейно).
SystemeX - напреднал
Много по удобно ми ще е ако сменя/т вътрешния трансформатор, от колкото да търся външен такъв, пък и не см го отворил още да му видя чарковете :lol: А и Logitech си пази пазарчето, няма начин как до го направят с 220В и 110В иначе много такива като мен, ще си ги мъкнат от USA за Европа :) защотото виж били по евтини от европа.

Тема "Къде мога да намеря конвертор от 220V за 110V/500-600W ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: