Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Evgeniy - майстор
Анди,
Не се опитвай да развиваш лявото. то е освободено откъм капачето. развий само малко дясното и капачето се обръща около оста на другото.
И виж дали огъня ти е на ясно очертана подкова през цялото време.
Rumen89 - специалист
Здравейте. Бойлера има ли консумация след като е загрял и серпентината работи постоянно но няма консумация на топла вода. Питам защото мисля да взимам термоглави за бойлер дали има смисъл.
andy_forresite - майстор
Точно това погледнах днес. Нали ме попита дали не си правя експериментите при отворена врата. Е, реших да отворя и да видя за нагар по малкия шнек и да прегледам отворите дали са окей. При шнекчо беше напълно чисто, но предните 4 отвора в горелката, плюс няколко странични се бяха асфалтирали от нагар с дебелина 3-4 мм. Остъргах от цялата горивна скара към 100 мл чашка с нагари. Запалих я и гори супер. Не съм чистил нищо от 17:50 ч досега, няма и помен от сплъстяване в буци. Подковата е назад, на І-ва степен си гори и така. Сипах набързо каквото гориво имаше при бункера, защото трябваше да изляза - от двата вида слънчоглед плюс семена царевица с малко дървесни пелети. От всичко по малко. Гори си.
Явно пелетите, които са били напред и отстрани в предния край на горелката, където бяха и бучките, не са могли да се обдухват с въздух и са се стопявали в бучки.
Подковата на първа (на другите не знам) си е по-назад, добре оформена, пламъкът вече върви напред и нагоре, а не само нагоре, което и всъщност ме подтикна да проверя дупките в скарата.

Румен, считай че няма консумация в такъв момент.
Evgeniy - майстор
Аз, чистенето го свеждам до предната част на горелката, точно както си го направил ти.
judas - специалист
Трета ст - 4сек, 55сек, 37% вент
Втора ст - 2сек, 55сек, 33% вент
Първа ст - 1сек, 55сек, 29%
Чамови пелети ок. 60*С на водата.
Като застудее ще увеличавам подаването.
ivelinmmmm - специалист
Здравейте , искам да попитам може ли горелка грейко 20кв да се преинсталира докато е в гаранция ,защото съм със софтуер 1,7 и прави много номера постоянно си променя въздуха.През деня работи горе долу добре а вечерта иска повече въздух ,пламъка пада до 130-140 с едни и същи настройки през деня пламъка е 178-188
filmatoplo - майстор
Обороти на въздуха не вярвам да ги мени само управлението денем и нощем :wink: .
ivelinmmmm - специалист
Сега пак бях при горелката огъня беше паднал на 130 - 140 на втора степен зареждане 3 ,цикъл 45 ,въздуха 55 нормално ли е огъня да е 130-140 започна да се променя през 1 час
n.ganev - майстор
Задължително викай инсталатора да сложи 1.8
filmatoplo - майстор
:wink: Аз неска ще сменям обаче с най новия 1,9 .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: