Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Tat - напреднал
andy_forresite написа:
Не разбрах как са свързани радиатори едно и две. Да не би с една тръба (ф16) да захранваш първия и от изхода на първия към входа на втория? Горе вход и на срещуположната страна долу изход, нали?
В нас от една ппр тръба ф25 захранвам бойлер 80 л, 20 ал. глидера Н500 и панелен тип 22 500/2200. От тръбата ф25 имам отклонение с "бяла" тръба ф16 за бойлера и два пъти по ф20 ппр за двата радиатора.
28 глидера Н600 са сериозна работа. Около 5500W. Ф16 "бяла" тръба е умряла в кожата си за него - прекалено малка е. Вътре е 12 мм, не повече. За сравнение ППР ф20 е 16 мм отвътре. Тук има шанс да се захрани що-годе.
Значи,
самата инсталация е с метални тръби които постепено по трасето стават по тънки така е изградена от години .Когато реших да сменя радиаторите смених и тръбите само към радиатирите с ф16 алуминиева вложка ,като към този радиатор тръбата е метална 3/4цол направих резба и с адаптор минах към алуминиевата 16ка и на изхода също.Онзи ден я подмених с 20ка въпросната входяща тръба и резултата е същия при висока температура почти завиряне на водата се охлажда само пет глидерчета в горния край.Снощи пак до късно го мъчих и нищо.Днес отначало ще източа цялата система ,ще го пълня бавно като ще оставя отворени всички кранчета който в случая заменят обезвъздушителите и при потичане на вода гладка струя затварям един по един така докато стигне до разширителния сък който е на следващия етаж на тавана.Последна стъпка и се отказвам това е много изнервящо.
Hoвoceлckи - майстор
Миг преди да се откажеш напълно надраскай на лист скица как са нещата и я снимай. Върху твойта скица някой може да зададе конкретен въпрос. Не отричам, че обясняваш идеално точно, но все пак ... :wink:
Валтер Желязков - специалист
Приятел имаше подобен проблем. Затворих ме всички други радиатори, обезвъздуших ме проблемния, след това разхлабихме леко холендровата гайка на изходящия кран. Източвах ме докато потече гореща вода и стана работата.
krasi92 - майстор
Променил си входящата с по дебела-а изходящата остана ли 16 или и нея подмени.
Фитилчо - майстор
Аз имам същият проблем с еди н радиатор, катои няма намаление на тръбите, всичко си е на 3/4. Няма оправия и това си е. Тази година ще пробвам да го боря.
Моят радиатор е свързан към щтранга с 3/4 като щранга е 2 цола . Радиаторите са два всъшност, свурзани последователно.
Първият работи без проблем , но е чугунен 20-ина глидера, втория е панелен и загравя само на половината.
Tat - напреднал
Прикачен файл:
тат1.JPG
ДАНО МИ РАЗБЕРЕТЕ
тат1.JPG (4.78 KиБ) Видяна 1685 пъти
Tat - напреднал
Прикачен файл:
тат2.JPG
тат2.JPG (53.14 KиБ) Видяна 1686 пъти
шоп - майстор
Смени и връщащата да е Ф 20, защото сега си му направил тапа.
Tat - напреднал
шоп написа:
Но така се дъжеше и с ф16 и от двете страни
шоп - майстор
Tat написа:
шоп написа:
Но така се дъжеше и с ф16 и от двете страни

Нормално, ти досега нищо не си променил в дебита.

Тема "Проблем с локално парно на дърва и въглища при отворена система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: