Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
шоп - майстор
Аз бих излял основата от стоманобетон, или ако е зидария от бетонни тухли запълнени с бетон.
lov - майстор
Фитилчо написа:
Е нали шса хидрУизУлира бре? :lol:

Ми чети бре какво му е хидроизолораното на тях. От долу ще го изолира но както се спомена като го забръсква я някой вятър к'во става с тях. :)

Porotherm 12 N+F

Керамични блокове с верикални кухини Porotherm 12 N F, за защитена зидария, с нут и федер, предназначени за неносещи зидове с дебелина на зида 12 см.

Имал съм допир с тях и се опитвах да ги режа на вода. И наистина се наливат като дунапренена гъба. :) При производството им в глината се добавят дървени стърготини и при изпичането те изгаряли за да стане термоизолацията. Поне такава им беше рекламата на времето. :-D
Фитилчо - майстор
Ааааааа, пропуснал съм, че няма да са измазани :razz:
Аз ще си им правя изолация отгоре с вата и мазилка отгоре.
lov - майстор
То всеки сам си избира как да го направи. Ако аз си го правех щях да го шпакловам на две ръце с лепило с фибри и да слоха и мрежа. И после да го мина с някакъв импрегнант. Нещо подобно правих само че цели стени които остават под земята. Има кухина зад тях и скала но тече и доста вода. Казвам тече не че е влажно. Изкараха на голо почти година и не можа да пробие нещо от другата страна. Е постарах се със шпакловката и хидроизолацията но нещата станаха както се очакваше. Тука не е нужно чак толкова вглеждане.
brick - специалист
Имаш ли съгласие от съседа за тази барака?
Защото ако е незаконна, утре може да го подразниш с нещо (или да се появи нов собственик с нови виждания) и ще си я разваляш сам като стой та гледай, а доколкото разбирам, в нея ти е част от отоплителната нисталация на къщата.
kistbam - специалист
brick написа:
Устно съгласие имам. Но нищо не съм предприел все още. Тук е момента да попитам, какъв е реда да направя всичко законно?
Има ли начин да избегна вадене на разрешение за строеж и проекти и т.н. щото това е свързано с разходи?
kistbam - специалист
brick написа:
Устно съгласие имам. Но нищо не съм предприел все още. Тук е момента да попитам, какъв е реда да направя всичко законно?
Има ли начин да избегна вадене на разрешение за строеж и проекти и т.н. щото това е свързано с разходи?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
kistbam написа:
brick написа:
ХА-ХА-ХА!
Извини ме.
За да ти е най-неболезнено. Евентуално
Препоръчвам да го оставиш някое време на ниво навес. Да свикнат комшиите. И полекинка да си го позатвориш, както си си наумил
Не знам в кое селище е постройката и местните възможности и порядки, но издаването на разрешително си е трудоемко нещо
kistbam - специалист
n_a написа:
ХА-ХА-ХА!
Извини ме.
За да ти е най-неболезнено. Евентуално
Препоръчвам да го оставиш някое време на ниво навес. Да свикнат комшиите. И полекинка да си го позатвориш, както си си наумил
Не знам в кое селище е постройката и местните възможности и порядки, но издаването на разрешително си е трудоемко нещо
Знам колко трудоемко и скъпо е вадене на разрешение за строеж. Затова питах, дали има някакъв друг начин. Подписване на някакво споразумение, двустранно съгласие или нещо подобно, което се подписва в кметството или общината (говоря за паянтави постройки като моята). И питам тук във форума, щото се опасявам, че ида ли в кметството или общината и може да ми се прати някоя проверка. :-D

Иначе навесчето вече се сдоби и с улук. Devorex - кафяв. Излезе ми около 80лв. стръбата надолу. Замислих се имат ли избиване 1000лв., които дадох за безшевните улуци на къщата :? :? :? :
Прикачен файл:
IMG_20171029_141416.jpg
Прикачен файл:
IMG_20171029_141356.jpg
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Така като гледам, на съседа ти постройката 90% е неузаконена.... Пазете си добрия комшулук и така.
По въпроса ти за узаконяването - писах, но не си ме разбрал - важно е къде си и от кого зависи . Питай си на местна почва. Законът е един, но четенето му е разно

Тема "Допълнителна постройка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: