Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Бай Гого - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
Ми ко са оплакваш? Имаш железата, свързвай мозъка и пали
Ааааа..има още гърбене.Рано е за мозъка.
Kondor1 - специалист
slavixristov написа:
Сега извадих горелката за да ти снимам какво пада от нея и какво има в пепелника, няма нито шлака нито се задръства.Вентилатора не работи просто на 100% за да чисти а работи в режим на почистване посредством импулсна модулация.
Изображение

Изображение

Изображение
Не знам за колко време горене се е събрало това нещо, но ми се струва твърде много и предполагам не е горяла 50-60 часа. Ако гори като хората, може да чистиш веднъж на 2 седмици. Може да не виждам добре цялото нещо, но ми се струва, че при теб ще е на 2 дни.
phantom_ - специалист
Пък аз като гледам има много различни нюанси -нещо не е в ред явно. При правилно горене слънчогледовите правят светло Сива пепел и цялата е една,а тук нещо не е в ред виж си времената колега!явно ги изхвърля не изгорели :idea:
phantom_ - специалист
Бай Гого написа:
Трифон П.Трифонов написа:
Ми ко са оплакваш? Имаш железата, свързвай мозъка и пали
Ааааа..има още гърбене.Рано е за мозъка.

Браво бай Гого евала за майсторството и ентусиазма!По добре е да има такива приятели от който не може да се отървеш отколкото без тях :-D :partyman:
slavixristov - специалист
phantom_ написа:
Пък аз като гледам има много различни нюанси -нещо не е в ред явно. При правилно горене слънчогледовите правят светло Сива пепел и цялата е една,а тук нещо не е в ред виж си времената колега!явно ги изхвърля не изгорели :idea:
Има различни нюанси защото съм горил и обикновени пелети и не е чистена, изгарят напълно. Тези изгорелите които приличат на цели пелети като ги стисна стават на прах.
Kondor1 - специалист
Ясно, че стават на прах, но при добро изгаряне са вече прах и то по-малко. Като се трупат в такъв вид означава, че не са изгорели добре.
filmatoplo - майстор
Видимо е добре пепелта ,има разлика и в слънчогледови пелети ,ако трябва пепелта да сравнявате трябва да горите еднакви пелети ,та дори в еднакви горелки - че критерий да останат само настройки .
phantom_ - специалист
Ето при мен как е слънчовката

Прикачен файл

_20171028_110621.JPG

Прикачен файл

_20171028_110645.JPG
filmatoplo - майстор
Такава е пепелта при брата ,жълтее все едно е горил сяра .
slavixristov - специалист
filmatoplo написа:
Видимо е добре пепелта ,има разлика и в слънчогледови пелети ,ако трябва пепелта да сравнявате трябва да горите еднакви пелети ,та дори в еднакви горелки - че критерий да останат само настройки .
Много си прав, нали не купуваме слънчогледови пелети от едно и също място ?Тези които купувам са по-пресовани и няма шлака.

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: