Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Tat - напреднал
шоп написа:
Tat написа:
шоп написа:
Смени и връщащата да е Ф 20, защото сега си му направил тапа.
Но така се дъжеше и с ф16 и от двете страни

Нормално, ти досега нищо не си променил в дебита.
И двете тръби ли да сменя с ф20 или пак няма да е достатъчен дебита
andy_forresite - майстор
Може да му направиш вход 2 цола, но ако на изхода си е 16 мм тръба, дебитът остава непроменен - все едно си е 16 мм вход и 16 мм изход.
Иначе свързването изглежда коректно.
Tat - напреднал
andy_forresite написа:
Може да му направиш вход 2 цола, но ако на изхода си е 16 мм тръба, дебитът остава непроменен - все едно си е 16 мм вход и 16 мм изход.
Иначе свързването изглежда коректно.
Значи,
променям и изходящата с ф20 и така ще му е достатъчен дебита за толко дълъг радиатор .
Наистина Ви благодаря много ще пробвам и този вариянт още тази вечер след работа дано този път стане .
andy_forresite - майстор
"Бяла" тръба, от масово използваните отпреди години по В.О.И., с размер 1/2 или 16 мм, имат вътрешен диаметър 12 мм, не повече. Значи 4 мм стена го слагаме. Значи 3/4 от същия вид тръба ще е с 20-4=16 мм вътрешно.
За сравнение полипропиленова тръба 1/2 е с външен диаметър 20 мм, а вътрешно е 16. Демек ППР 1/2 излиза като 3/4 "бяла" тръба.
Сега въпросът е каква ще е тази 3/4", но със сигурност ще е стане по-добре, особено ако леко притвориш всички останали радиатори, в случай че пак не се получи.
За мен всичко под 20 мм вътрешно за 28 глидера н600 е недостатъчно, но би трябвало и с 16 мм (вътрешен диам.) да става, макар да е за сметка на все по-хладни и все по-хладни глидери от първия към последния... това си го има по принцип за толкова последователни глидери, но ще е по-силно изразено. С 20-ка - по-слабо, ще топли.
шоп - майстор
А пък ако сложиш ментета китайски фитинги вътрешното 12 мм на места става 10 или дори 8 мм при крановете и дроселирането е налице :)
чиста бленда
ESPACE - майстор
andy_forresite написа:
За сравнение полипропиленова тръба 1/2 е с външен диаметър 20 мм, а вътрешно е 16. Демек ППР 1/2 излиза като 3/4 "бяла" тръба.
Никой няма да сложи тръби ф20 със SDR11 (1,9мм дебелина на стената) в отоплителна инсталация.
Tat - напреднал
Хайде стискаите палци.Изкъртих пода за да стигна до изходящата и я ,а е ям и нея с ф20 иииии дано се получи накрая , пожелавам си успех :?
Tat написа:
Хайде стискаите палци.Изкъртих пода за да стигна до изходящата и я ,а е ям и нея с ф20 иииии дано се получи накрая , пожелавам си успех :?
Ма то в стаята ако си е топличко, що му е на радиатора да загрява целия???
Тъй и тъй си разкъртила, сменяй ни бой са, ама неска ни стискам палци, чи съм на работа.
Утре може ли?
Иначе, успех и от мен!
Tat - напреднал
Ами важно е да стискаш пък кога точно няма значение а аз ще къртя докато стане максималист съм или всичко или нишо!
idealist - специалист
Масово се допуска грешка при използването на размери на тръби в цол и размер на цолова резба. Двете нямат нищо общо.

Тема "Проблем с локално парно на дърва и въглища при отворена система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: