Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stoy@n - специалист
andy_forresite написа:
.... Реален начин за снижаване на разхода е ламбда управление - с променливи обороти на вентилатора и други тънкости....
Анди, колко ще се смъкне разхода с ламбда управлението? :?
Питам, за да знам дали да се вкарвам във филма :?:
andy_forresite - майстор
Ако гори правилно през цялото време, няма да се промени разхода. Пелетите топлят, не контролерите. Аз засега съм доволен от качествено изгаряне и осветеност. Само понякога, когато бях с 45-секундно зареждане на първа степен, шнекът пуска няколко поредни пъти голямо количество пелети и огънят се задушаваше - осветеност 140-120-90-70-56 ... после пак плавно нагоре. Би трябвало "ламбдата" да засече по-голямото количество пушек и да промени скоростта на вентилатора. На струпалите се пелети ще се отрази добре вентилаторът, например при мен 42%, да не стои на 42 като с пирон, а да се вдигне на 45% да кажем. Така ще спомогне за възобновяване на огъня и после сама да се върне на 42%. То даже не е добре да работи на проценти, а на обороти. Знаеш, че захр. напрежение в мрежата варира, а това променя оборотите на вентилатора. Както каза gnt69 като си му задал на първа 1200 об/мин. то да се стреми да ги поддържа на толкова, без значение дали по мрежата са 230V или 200V. С едно изречение: некачественото изгаряне увеличава разхода, а при качественото (през цялото време) оползотворяваме пелетите максимално и по-малка опасност огънят да угасне.

Тази сутрин слязох да сипя пелети и виждам дисплея целия размазан. Нищо не му се разбира. Какво се прави в такива случаи? Добре, обаждам се серв. техник и после? Ще си купувам дисплей ли, гаранционно ли се подменя (без да го плащам) :? . Оставил съм го на таймери и се надявам да не умре или прегрее докато изляза от ситуацията.
Аз съм си харесал NPBC-V3C-1. То колко пари е? А с wi-Fi към него?
ico_3 - специалист
Как се разглобява горелката?Интересува ме как да изкарам малкия шнек за да почистя тръбата ,че явно има нагар и навътре.
filmatoplo - майстор
:wink: Може да отговоря по Софийски - викай инсталатора .
Не :wink: ,изключи тока ,развий болчетата на капака и го свали ,отвий предния метален панел внимавай че има кабел за дисплея ,със шестограм разхлаби болтовете които държат мотора на шнека ,завърти целия мотор настрани ( виж посоката )и той ще се освободи ,дръпни назад докато се появи винта на шнека ,развий болта който държи пружината ,извади ги назад .Абе нещо такова :lol: .
n.ganev - майстор
andy_forresite написа:
Тази сутрин слязох да сипя пелети и виждам дисплея целия размазан. Нищо не му се разбира. Какво се прави в такива случаи? Добре, обаждам се серв. техник и после? Ще си купувам дисплей ли, гаранционно ли се подменя (без да го плащам) :? . Оставил съм го на таймери и се надявам да не умре или прегрее докато изляза от ситуацията.
Отвори капака на горелката и издухай пепеляка между дисплея и декоративната слюда. Ако не се получи има и друга тънкост, но пробвай първо така
andy_forresite - майстор
Той се е оправил. Нали горя до 11:30 часа и аз отидох към 14:00 ч да изхвърля пепелника, погледнах го и а, ама той си е добре :) . Сега гори и се вижда нормално.
От няколко дни виждам една мушица вътре да претичва диагонално по екрана все едно е анимация :lol:
n.ganev - майстор
Мушица или виненка ? :yawinkle: :partyman:
filmatoplo - майстор
При наводнено мазе приема ли се гаранция . :?
шоп - майстор
andy_forresite написа:
От няколко дни виждам една мушица вътре да претичва диагонално по екрана все едно е анимация :lol:
Ей..., от доста време не се бях смял така. Този контролер скоро и мишки може да завъди,

П.П. майтапа настрана, но соларните контролери на фирмата си ги бива.
filmatoplo написа:
При наводнено мазе приема ли се гаранция . :?
Нье, идин такъф кът тебе ми го рече.
Питнайси кинти на Натурелата и после неколко часа съм в джаза.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: