• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
tassel - специалист
Здравейте,
Някой може ли да ми каже, как се сменя нагревателя на такъв бойлер? Бойлера е италиански, марка ТЕРМЕКС.

Прикачен файл

бойлер.jpg
бойлер.jpg (192.37 KиБ) Видяна 6547 пъти
Цецо - специалист
С гаечен ключ отвиваш гайката,която се вижда.На нея е монтиран нагревателя.
tassel - специалист
Сигурен ли си? Да не стане някой фал? :) :)
EDI - майстор
Дано не се окаже капсулован, защото на такова ми изглежда.
nasko957 - напреднал
Италианските бойлери са еднодневки. Дори да го смениш до една година ще се пробие. мисли за нов.
martjn - напреднал
От тая снимка не може да се разгледа много добре.Трябва в по-едър план и от различни ъгли.Тоя шестогран от какъв материал е?желязо,бакелит.Да не е само декоративна капачка?Може да се счупи,ако почнеш да въртиш.Не си струва заради един нагревател цял бойлер да се сменя.Виж ако фланеца е пробол,новия понякога не може да се уплътни.Защото и ръбът на казанчето е разяден и неравен.
tassel - специалист
Бойлера работи, нищо му няма вече 5 години, обаче много ми се иска да разбера дали се сменя този нагревател. Шестограма е от метал около 5 см широк. Вътре в него се слага термостата.

Прикачен файл

бойлер2.jpg
бойлер2.jpg (200.04 KиБ) Видяна 6434 пъти
Цецо - специалист
Моят е същия и съм му сменял веднъж нагревателя.С гаечен ключ се отвива гайката.При мен срещнах затруднение да го извадя,тъй като от натрупания котлен камък се бе деформирал и не излизаше през тесния отвор.Наложи се да изстържа котления камък и с телена кука да го свия и чак тогава да успея да го извадя.
rendo - специалист
Искам да попитам за вашето мнение гледаки и този бойлер ако и да работи вече е почнал да хваща ръжда
имах такъв проблем и гаревателя бе занитен и не можеше да се смени - е аз смених бойлера

Но дали вече не по добре да забравим старите приумици с чистенето на казани и сменянето на нагреватели имайки в предвид че един бойлер е 150 лв а един нагревалтел (хубав ) е над 50 пари
sek.1 - специалист
Имам единаисет годишен емайлиран варненски бойлер който съм го чистил два пъти по принуда защото като натрупа ръжда и котлен камък прокапва от гарнитурата на фланеца в къщата имам общо три бойлера едно теси протече на няма и две години и един от най стария модел варненски който не е мръднал повече от двайсет години нито е отварян да се чисти.
  • 1
  • 2

Тема "Нагревател на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: