Най - вълнуващия въпрос зимно време.
phantom_ - специалист
Няма значение за мен,важното е ти да си доволен от горелката :wink: какво стана с клипа който щеше да показваш как гори?Шнека, запалката направи ли?Давай подробности на всички ни е интересно :roll:
slavixristov - специалист
Шнека сега го правя, в момента работи с монтирана бака над горелката.Няма как да снимам как работи и да отворя вратата на камината защото сегашната горелка е доста обемиста и е на крачета, в момента подготвям нова горелка доста по компактна и по изпипана, няма смисъл на тази да слагам запалка защото е експериментална. Сегашните времена на горелката са 2 сек.подава с 2 минути пауза.Направих един клип как гори с слънчогледови пелети, на клипа се вижда "дървената" изработка но пък работи като часовник.
filmatoplo - майстор
:) Да работи като Часовник е едно ,да работи като Пушка е друго :wink: .
phantom_ - специалист
Щом нямаш запалка и горелката ти не гаси и пали сама значи затова казваш че няма шлака...шлаката я прави когато влезе в модулация и подава малко,когато спира подаването и гаси-после отново като запали и изгасне :wink: Инъче щом гори значи е добре :)
filmatoplo - майстор
Е то праволинейно и най лошата горелка работи ,номера е да гаси и пали ,тогава се вижда какво е сътворил човек и как се справя с гориво ,пепел и почистване .
phantom_ - специалист
Точно казано филме :wink:
slavixristov - специалист
Няма да има проблеми със запалка и авт. пускане и спиране на 100% :roll:
andro440 - майстор
Здравейте , и аз да покажа ,колко пепел и каква я правя от материал 60 лв за тон -пепелта е от как съм запалил , от има няма месец 300 кила материал поне е изгорен -не е чистена
Прикачен файл:
IMG_20171029_213127.jpg
Прикачен файл:
IMG_20171029_213208.jpg
Прикачен файл:
IMG_20171029_213249.jpg
andro440 - майстор
миналата зима от 7 тона матррял за горене -успях само 20 кофи пепел да напълня подцинковани -има няма 8-9 литра събират ....таз година мисля да не хвърлям нито една -обучих жената да е параджия .!!!
phantom_ - специалист
Щом си я обучил е много добре.А пък аз както бях свикнал преди да ходя да го ръчкам, сега направо се чудя какво да правя. Голям калпазанлък е :-D

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: