• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Същото ме пати оня ден при пуск на една камина обаче друг модел ,ебаси с разумни настройки които съм правил на 99% при другите камини които съм пускал - тази не тръгва .С помощ от приятел сравнихме настройки и се оказа че едно време искаше да се намали а уж завода го поставя и почти не трябвало да се пипа .100 клипа изгледах с настройки в нета всички с фабрично време ,да ама не при мен ,добре че колегата и той беше се сблъскал с това че сподели къде да пипна .Относно тази камина на питащия - не съм пускал такава .
bmahob - майстор
Колега поне локализирай шума от къде идва.... от шнек ,от вентилатора??? :?
jabata - специалист
Taylor написа:
Здравейте,от три дни имам пелетна камина на tim sistem,която днес направи проблем.Настроена е на stand by и периодично включва и изключва като днес в рамките на 30 минути го направи пет пъти и всеки път изписва wait cooling и load pellets .В един момент започна да издава ама брутален звук и не се включва.Някои знае ли на какво се дължи това.
Колега може ли малко повече обяснения какво се случва, откъде е този шум, вентикатор, шнек, ...?
Като изпише Load Pellet, сипва ли пелети? След това включва ли се вентилатора, запалва ли, показва ли контролера индикация че е локализирало пламък? Като цяло в цикъла на контролера има много неща които трябва да се случат между load pellets и wait cooling. А именно, ignition, waiting flame (или нещо от сорта). Някакви грешки изписва ли?
При малко повече инфо, ще може някой колега малко по-добре да обясни какво се случва, иначе дотогава всичко ще е хвърляне на боб :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с пелетна камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: