Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vesonp1 - специалист
gunpowder написа:
може ли някой да ми каже къде са ви монтирани датчиците за температура на водата в системата и правят ли се допълнителни преходници при монтажа
Отзад горе в дясно под капака си има някакво място.......нямам идея как се нарича :)
Не прави нищо само го пъхна в нещо....май се казва щуцер ( по спомени де)
vesonp1 написа:
gunpowder написа:
може ли някой да ми каже къде са ви монтирани датчиците за температура на водата в системата и правят ли се допълнителни преходници при монтажа
Отзад горе в дясно под капака си има някакво място.......нямам идея как се нарича :)
Не прави нищо само го пъхна в нещо....май се казва щуцер ( по спомени де)
Ейййй, не сте одиле ф казармата бе. Джилза е на разложчи.
Гилза за термосонда по модерному.
В упътването на Експерта сигурно има информация, а ако котела е друга марка и няма такова местенце, може да се направи с тройник и пак с такава гилза. Размерите са два, дължини две или три, не помня. По тънката е напълно достатъчна за датчика на грейко.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пон окт 30, 2017 5:30 pm, променено общо 1 път.
andy_forresite - майстор
gunpowder написа:
Най-точно се взима с монтирана капилярка на изхода от котела колкото може по-близо до него и в нея се напъхва датчика. Това е месингова тръбичка с външна резба за фитинг 1/2" в задната си част. Поне аз само такива съм купувал.
Силно препоръчително е да се вземат мерки датчикът да не падне от самосебе си или от спяща отгоре на котела котка, или пък от кучето ... от човек. Падне ли датчика, работата отива на много зле - управлението мисли че котелът е насред сибирската пустош и бонбоните вървят като за последно ... докато не сработи някоя от защитите, като напр. клапанът за налягане 3 бара. Или там колкото е.
Измерването на температурата на водата върху тръбата изход от котела е доста неточно, особено в началния момент на затопляне. По някое време се доближава до реалността, но пак има няколко градуса разлика. Затова най-добре е в капилярка. Аз например съм сложил датчика pt100 за бойлера на входа на котела чрез тройник и в тройника 100 мм капилярка. Напъхал съм го навътре докато подпре с изпънато кабелче и след това му подпъхнах минерална вата за уплътнение. А термосензорът pt1000 го постави сервизния техник. Имам му доверие.
filmatoplo - майстор
vesonp1 написа:
Даааа....вчера тръгнах да сменям часът и не мога да влезна.......значи проблемът е следният :?
Като мина в сервизните настройки, минавам през менютата и стигам до менюто за фотодатчика и контролера спира да функционира.....по никакъв начин не мога да премина това меню......става единствено с изгасване на тока и се връща в първоначалното положение.
После забелязах и че въобще не мога да влезна в потребителското меню да си настроя часовника.
Значи като цяло....винаги забива на менюто с фотодатчика......там седи размазано и никакви бутони вече не са активни....само спиране на тока......да викам ли инсталатора, че нито часовник мога да настроя, нито фотодатчик ако се наложи...то след това има само две-три менюта ама нали е в гаранция.....а и обороти на помпа вече не мога да въвеждам.......или пък мастер-RESET.......дали ще го оправи :?

Обороти на помпа ли ,иначе платката може да се ресетне ,случвало ми се е обаче виновен беше тока премигва два три пъти и екрана спря да действа .
gunpowder - специалист
andy_forresite написа:
gunpowder написа:
Най-точно се взима с монтирана капилярка на изхода от котела колкото може по-близо до него и в нея се напъхва датчика. Това е месингова тръбичка с външна резба за фитинг 1/2" в задната си част. Поне аз само такива съм купувал.
Силно препоръчително е да се вземат мерки датчикът да не падне от самосебе си или от спяща отгоре на котела котка, или пък от кучето ... от човек. Падне ли датчика, работата отива на много зле - управлението мисли че котелът е насред сибирската пустош и бонбоните вървят като за последно ... докато не сработи някоя от защитите, като напр. клапанът за налягане 3 бара. Или там колкото е.
Измерването на температурата на водата върху тръбата изход от котела е доста неточно, особено в началния момент на затопляне. По някое време се доближава до реалността, но пак има няколко градуса разлика. Затова най-добре е в капилярка. Аз например съм сложил датчика pt100 за бойлера на входа на котела чрез тройник и в тройника 100 мм капилярка. Напъхал съм го навътре докато подпре с изпънато кабелче и след това му подпъхнах минерална вата за уплътнение. А термосензорът pt1000 го постави сервизния техник. Имам му доверие.
Ей супер сте , благодаря много на всички помогнали . Засега го бандажирах на топлата тръба , показва ми с 4 градуса по-малко от термометъра на котела , а той е Бош 20 кв . Има една тапа отзад която мисля да махна и на нейно място да си сложя футляр за датчика , но това с времето , все пак днес я пуснах Благодаря на БОГА най-сетне след 1.5 години от закупуването . Направих си турбулаторчета и мн доволно се държи котлето при 60 гр. на водата и 3-та мощност имам 48 гр. на тръбите , как мислите господа добре ли е ?
andy_forresite - майстор
48 градуса имаш външно на кюнеца, така ли? Моят при 43-44 протече конденз - лепкава мазна черна течност, а е вътрешен комин от тухли единички.
1,5 години имаш горелката и сега я пускаш :shock: :shock: С вързани ръце и крака щях да се влача и със зъби щях да я сложа :lol:
gunpowder - специалист
andy_forresite написа:
48 градуса имаш външно на кюнеца, така ли? Моят при 43-44 протече конденз - лепкава мазна черна течност, а е вътрешен комин от тухли единички.
1,5 години имаш горелката и сега я пускаш :shock: :shock: С вързани ръце и крака щях да се влача и със зъби щях да я сложа :lol:
ами да 48 гр са на кюнеца не е ли добре ? комина е вътрешен изолиран с каменна вата над плочата е 1,80 м и още метър над покрива
Ами купих я заедно с къщата ама после основен ремонт от-до каквото се сетиш и не остана за нея време
gunpowder - специалист
gunpowder написа:
andy_forresite написа:
ами да 48 гр са на кюнеца не е ли добре ? комина е вътрешен изолиран с каменна вата над плочата е 1,80 м и още метър над покрива
Ами купих я заедно с къщата ама после основен ремонт от-до каквото се сетиш и не остана за нея време
а някакви оптимални настройки за горелката можеш ли да ми пратиш РБ20 е слънчоглед ще горя сега само я пуснах на румънеще
gunpowder написа:
andy_forresite написа:
gunpowder написа:
... при 60 гр. на водата и 3-та мощност имам 48 гр. на тръбите , как мислите господа добре ли е ?
Това е невъзможно бе, толкова ли е далече от здравия разум и от.....айде средното училище да е.
Колкото и да ти е ефективен обикновения котел, най малкото топлата вода във водната риза няма да позволи да ти охладнее пушека.
По селския метод като ти сметна Боша, излиза с 96% КПД.???!!!
Горелка 20,Бош 20 с турбулатори!!! Поне да беше 45 котела и пак няма как.
gunpowder - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
gunpowder написа:
andy_forresite написа:
... при 60 гр. на водата и 3-та мощност имам 48 гр. на тръбите , как мислите господа добре ли е ?
Това е невъзможно бе, толкова ли е далече от здравия разум и от.....айде средното училище да е.
Колкото и да ти е ефективен обикновения котел, най малкото топлата вода във водната риза няма да позволи да ти охладнее пушека.
По селския метод като ти сметна Боша, излиза с 96% КПД.???!!!
Горелка 20,Бош 20 с турбулатори!!! Поне да беше 45 котела и пак няма как.
да сляза да ти направя снимки , само незнам как да ги кача да се видят

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: