Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Не съм чувал и чел за обратен огън при Грейко. Така е направена, софтуера измислен, че да не се случва. Дори да спре малкия шнек, има си оптодвойка. Тя ако не сработи, има температурна защита и започва гасене- демек и големия шнек спира. Колко защити трябват? Достатъчно е предвидил производителят.
Профилактирайте си машинките и ще ви служат безпроблемно.
На който не му се занимава или не може- Инсталатора. Туй е пУлужунието.
Някой, по упорит, може и да го постигне тва с обратния огън.

Анди, ти да не си от упоритите бре? Не бъркай човека с клапи, Бошове и пр. Като измъкнеш гофрето, най много да пропуши, малкия шнек е празен. А и той си има повече опит от нас.
Пък и на кой му трябва да измъква някакви тръби?!! Деца.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пон окт 30, 2017 10:50 pm, променено общо 1 път.
gunpowder - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
Не съм чувал и чел за обратен огън при Грейко. Така е направена, софтуера измислен, че да не се случва. Дори да спре малкия шнек, има си оптодвойка. Тя ако не сработи, има температурна защита и започва гасене- демек и големия шнек спира. Колко защити трябват? Достатъчно е предвидил производителят.
Профилактирайте си машинките и ще ви служат безпроблемно.
На който не му се занимава или не може- Инсталатора. Туй е пУлужунието.
Някой, по упорит, може и да го постигне тва с обратния огън.
А за профилактиката ще дадеш ли инфо какво точно да се прави ?
Моята е сравнително нова, не е работила много. Нормално е да се износват механични части.
Почиствай редовно от прахоляк. Като натрупа стаж ще разбереш какво да смажеш или подмениш.
Шнековете и вентилатора. Те ще ти подскажат след време. Рано е още да се притесняваш.
gunpowder - специалист
Моята е сравнително нова, не е работила много. Нормално е да се износват механични части.
Почиствай редовно от прахоляк. Като натрупа стаж ще разбереш какво да смажеш или подмениш.
Шнековете и вентилатора. Те ще ти подскажат след време. Рано е още да се притесняваш.
Ок . Благодаря ти !
judas - специалист
Здравейте! Преди 2ч изгасих горелката "да почине малко", а сега не искаше да тръгне - нито на "програм", нито на "ауто". Изключих я от контакта за 2-3 минути и чак тогава "пожела" да тръгне. Някой знае ли на какво се дължи това? Евентуално да се присади натурелски контролер?
gunpowder - специалист
Момчета лоша работа , тоя моя змей РБ20 от пускането снощи 17 ч . до сутринта в 7 вече е излапал около 20-22 кг. румънски пелети , това не е ли прекалено мн. за къща с вътрешна и външна изолация , дограми и тем подобни , турбулатори и какво ли още не ? Явно нещо настройките ми не са добре . До 12 преди да легнем беше настроена да подържа 60 гр на водата и работеше на 2 мощност , преди да легна я свалих на 50 гр и тя мина на 1 мощност и си мислех че сутринта разхода няма да е повече от 10-15 кг ама на . Пипал съм само времето за подаване на пелети на всяка от мощностите но явно трябва и друго да се настрои за да е оптимална работата и. Ако някой може да помогне ще съм мн благодарен !
judas написа:
Здравейте! Преди 2ч изгасих горелката "да почине малко", а сега не искаше да тръгне - нито на "програм", нито на "ауто". Изключих я от контакта за 2-3 минути и чак тогава "пожела" да тръгне. Някой знае ли на какво се дължи това? Евентуално да се присади натурелски контролер?
Контролера на Грейко, по рождение си е натурелски.
Имаше ли условия да запали горелката? Нещо може да е сбъгясало за момента, ама това точно какъв проблем е Инсталаторите ще кажат. При мен не се е случвало до сега. Тоя сезон го започнах с UPS, та се надявам да няма проблеми с тоци.

gunpowder, съвсем грубо с тоя разход, нещата отиват на ок 7-9 киловата на час.
Не знам каква квадратура топлиш, радиаторите как са оразмерени, къщата изстинала ли беше преди това...?
При циклично отопление е така. Икономията отива по дяволите, докато навакса после.
Гледаш да няма неизгорели пелети, пламъка да не е вял, тъмночервен с черен пушек и това е. С турболатори си, та не топлиш гугутките, значи толкова трябва да изгори,че да ти е топло. Чувал и половина за денонощие, след като не е горяла през деня.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на вт окт 31, 2017 7:24 am, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Щом е работила цяла нощ как няма да изгори тези кила .Не се ли попарихте до като спяхте ,нали уж сте изолирани .Виж си средния разход ,колко идва за тези 14 часа работа .
gunpowder - специалист
judas написа:
Контролера на Грейко, по рождение си е натурелски.
Имаше ли условия да запали горелката? Нещо може да е сбъгясало за момента, ама това точно какъв проблем е Инсталаторите ще кажат. При мен не се е случвало до сега. Тоя сезон го започнах с UPS, та се надявам да няма проблеми с тоци.

gunpowder, съвсем грубо с тоя разход, нещата отиват на ок 7-9 киловата на час.
Не знам каква квадратура топлиш, радиаторите как са оразмерени, къщата изстинала ли беше преди това...?
При циклично отопление е така. Икономията отива по дяволите, докато навакса после.
Гледаш да няма неизгорели пелети, пламъка да не е вял, тъмночервен с черен пушек и това е. С турболатори си, та не топлиш гугутките, значи толкова трябва да изгори,че да ти е топло. Чувал и половина за денонощие, след като не е горяла през деня.
пламъка е оранжево - синкъв , квадратурата е около 120 , къщата беше топлена предната вечер за последно , но мн ми се струва 20-25 кг сякъш при тези температури навън сега е 2 гр навън
gunpowder - специалист
filmatoplo написа:
Щом е работила цяла нощ как няма да изгори тези кила .Не се ли попарихте до като спяхте ,нали уж сте изолирани .Виж си средния разход ,колко идва за тези 14 часа работа .
ами около 25-26 гр е в момента в къщи явно ще трябва да се настройват таймерите натам отива работата , или нещо по оптимално като настройки да се направят

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: