• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Сложи ръкавици, по възможност гумирани и някакви шушлекови дрехи, че стъклената минерална вата много дразни кожата и се лепи по дрехите. Да не тръгнеш с памучна блуза :) Даже ако ти се намира полумаска си сложи и нея. Най-неприятно е като я пъхаш над ГК на тавана. Тогава е добре да имаш защитни очила.
Всъщност колко лоша идея е да сложа найлон върху двата пласта вата :? Покривът ми е по-стар от мен, на рогозка е тавана и мисля да слагам найлон със задигнати краища, та ако попадне вода под керемидите, да е в/у найлона и вече от там по някое време ще се изпари. Дали е тъпотия това с найлона? Няма да ходя там, аз даже се чудя как ще се покатеря до подпокривното ... Със стълба 8-10 метра ще стане, ма нямам.
шоп - майстор
@andy_forresite, найлона може да е огромен + или огромен -

Лично на теб ти препоръчвам върху минералната вата да разстелеш паропропускливо фолио.

Ватата работи, когато е суха. Ако е влажна всичко отива на кино.

Идеята на това фолио, което ти предлагам е, че ако случайно от покрива протече да не намокри ватата. А ако имам някаква дифузна влага от тавана да премине през рогозките, ватата, фолиото и да се изпари в подпокривното. Ватата и в двата случая е суха и работи на 100%
bmahob - майстор
шоп написа:
bmahob написа:
:partyman: Шъ ъ почвам тия дни че с новото време се прибирам по тъмницааа :-D
Два слоя минерална вата на кръст се полагат за минути, хайде за час. Премахвате опаковачният найлон на рулото и с ритници разстилате рулото. С ножица или нож е ръка изрязвате всички пречки, попове, ъгли и т.н. по тавана. Всеки пропуснат ден е загуба на топлина. Ако нямате осветление на тавана можете да ползвате подвижна лампа или да ползвате помошник да свети с фенер :-)
ОЩЕ чакам да ми пишеш за фоамборда :? Абе знам ама чуденката е дали да купувам найлон отгоре и дали да наметна ватата отгоре със стари одеала, черги, килими+ имам голямо парче бризент от поделението :-D
шоп - майстор
bmahob написа:
шоп написа:
bmahob написа:
:partyman: Шъ ъ почвам тия дни че с новото време се прибирам по тъмницааа :-D
Два слоя минерална вата на кръст се полагат за минути, хайде за час. Премахвате опаковачният найлон на рулото и с ритници разстилате рулото. С ножица или нож е ръка изрязвате всички пречки, попове, ъгли и т.н. по тавана. Всеки пропуснат ден е загуба на топлина. Ако нямате осветление на тавана можете да ползвате подвижна лампа или да ползвате помошник да свети с фенер :-)
ОЩЕ чакам да ми пишеш за фоамборда :? Абе знам ама чуденката е дали да купувам найлон отгоре и дали да наметна ватата отгоре със стари одеала, черги, килими+ имам голямо парче бризент от поделението :-D
Ами когато ме попитате на лични ще отговоря. Не сте ме попитали досега.
Преди 5 мин ме попита колегата joomila и му отговорих:-)
bmahob - майстор
Ок имаш вече надявам се :-D а относно туй"Абе знам ама чуденката е дали да купувам найлон отгоре и дали да наметна ватата отгоре със стари одеала, черги, килими+ имам голямо парче бризент от поделението :-D" казвайте че вече съм 2 чувала вътрешно от графика дето съм съставил :lol: :lol: :lol:
шоп - майстор
Положи килими, одеала, брезенти, черги. Така ватата ще диша. За временно решение от няколко години е идеално решение.
Поздрави, имаш ЛС.
bmahob - майстор
шоп написа:
Положи килими, одеала, брезенти, черги. Така ватата ще диша. За временно решение от няколко години е идеално решение.
Поздрави, имаш ЛС.
Хахаха викаш ако даде резултат ще забравя фибрана :-D ама със сигурност като реша да правя нов покрив ще има промяна
lebendi - специалист
bmahob написа:
шоп написа:
Поздрави, имаш ЛС.
Хахаха викаш ако даде резултат ще забравя фибрана :-D ама със сигурност като реша да правя нов покрив ще има промяна

Щом ще е временно решение нареждай ватата без да я покриваш с нищо отгоре, или ако я покриваш да не е брезент или найлон(паробариера) и не го мисли толкова,че зимата вече тропа на вратата.
bmahob - майстор
Ох за найлона въпроса е дали отдолу между плочата и ватата не отгоре....
bmahob написа:
Ох за найлона въпроса е дали отдолу между плочата и ватата не отгоре....
Не слагай найлон
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Подобрения по отоплителна система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: