Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Няма лошо ,ама то безумно голям вентилатор направо не е истина ,предполагам че имат предвид ако гори ситен въглищен прах че въздуха да смогва да пробива през него .друго обяснение нямам .Още като го пуснах за проба видях че това чудо е много силно и няма да върши работа - както и стана .Обадих се там от където го купихме котела и им казах да дадът най малкия вентилатор който имат ,та го сменихме ,и той за пелети е мощен но за въглища става .Намери си по малък и си готов .Има и втори начин да се изправят малко перчиците на турбинката така че да загребват по малко въздух .
andy_forresite - майстор
Това не е добър вариант. Ще се разбалансира, ще издава странни звуци и накрая ще приключи.
шоп - майстор
andy_forresite написа:
Това не е добър вариант. Ще се разбалансира, ще издава странни звуци и накрая ще приключи.
+1 Този край ще е много бърз:-)

Нека автора на темата напише мощност и дебит на оригиналният вентилатор. Както и колко киловата е горелката. Инетересно ми е да сравня вентилатора с вентилатора на екоенергия 35
adrian_r_petrov - специалист
Ето това пише на вентилатора:
AKS 140-60
230v 50/60hz
100w 0.50A
2.5mF 400V 1550d/d
IP 44 class B
andy_forresite - майстор
На твое място бих опитал с някой 20-25W. Той ще е по-малък на диаметър, но все ще измисля как да го прихвана на място. Според мен ще се получи.
Въпроса ми е да ли ще има ефект като го сменя с по малък, някой ако е горил ситни въглища да каже?
И все пак има ли начин да му намаля мощността без да го сменям?
filmatoplo - майстор
Аз пробвах - платката изпуши ,според мен не може да се направи от нормален човек ( ох не исках да обидя тези които разбират от електроника и такива ел мотори) :wink:
fbr - майстор
Платката може да изпуши по много причини, но най-вероятно си превишил индуктивния товар, който тя може да поеме. Най-лесно в такъв случай може да се компенсира с кондензатор, паралелно на двигателя, за да бъде общия товар с почти активен характер.
filmatoplo - майстор
:) За това говорех ,човека който оправи платката ми каза че има начин ,но не и по моя . :lol:

Тема "Обороти вентилатор на турски котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: