Най - вълнуващия въпрос зимно време.
grants - специалист
Не модула е само безжичен, то реално е една малка платка която се монтира на самото управление на контролера (дисплея със стрелкичките). Не съм наясно с обхвата му понеже рутера и камината са в едно помещение и разстоянието е малко.
mboevv - напреднал
Здравейте ! Имам камина 23кв бурнит в едната къща и съм много доволен от нея, сам си правех настройките и постигнах разхот от 15 кг за 14 часа без да я гася ,държа 60 гр.вода и 40гр. стайна температура.Сега на вилата си вземах новия модел 25+ но харчи и много бавно вдига темпертурата на водата до 60гр.... Можелк някой да ми даде настройките за подаване на пелети от 1 до 5 и за автоматичното меню . Като цяло ако може всички стойности да ги променя за да постигна по приличен разход ... сега съм съз настройките койтл монтираха техниците който я стартираха. Разхода с тях е около 15 кг за 6 часа и едвам крепи 60 гр. вода ... просто ужас ...Благодаря предварително
grants - специалист
Колега това с разхода е много разтегливо понятие и зависи от много фактори. Говориш за къщи, съответно е редно да споделиш дали 2те къщи са с еднаква площ, топлоизолация, инсталирана мощност и т.н. Назад в темата и аз и други колеги сме си споделили настройките, както и има писано как се променят ,кое за какво е и т.н. Няма нужда през 1-2 страници да се пишат едни и същи неща, сваляш ръководството четеш, гледаш там гледаш тук и правиш тестове. Няма човек тука който да ти каже ето това са ти настройките за 1кг/ч разход :lol: надявам се сещаш какво искам да кажа. Всяка отоплителна сиситема си е индивидуална и съответно трябва да се настрой според конкретния случай.
mboevv - напреднал
grants написа:
Колега това с разхода е много разтегливо понятие и зависи от много фактори. Говориш за къщи, съответно е редно да споделиш дали 2те къщи са с еднаква площ, топлоизолация, инсталирана мощност и т.н. Назад в темата и аз и други колеги сме си споделили настройките, както и има писано как се променят ,кое за какво е и т.н. Няма нужда през 1-2 страници да се пишат едни и същи неща, сваляш ръководството четеш, гледаш там гледаш тук и правиш тестове. Няма човек тука който да ти каже ето това са ти настройките за 1кг/ч разход :lol: надявам се сещаш какво искам да кажа. Всяка отоплителна сиситема си е индивидуална и съответно трябва да се настрой според конкретния случай.
да с една площ са санирани с дограма благодаря ше проверя вашите постове просто неможах да прегледам 102 страници и зарова реших да пиша .... благодаря още веднъж
grants ...евала! Благодаря за програмирането.Не бях обърнал внимание на това ( 23.59 - 00.00 )
Имам няколко въпросчета?
1. Каква е идеята да намаля помпата и как се случва това?
2. Ако намаля подаването на пелети и вентилаторите... ще стоплям по бавно нали ?Иначе със заводските настройки стоплям до модулация за час и половина. Мисълта ми е че...разхода май ще е един и същ ,не е ли така?
grants - специалист
@BalansA по 1я ти въпрос намалянето на Т за вкл на помпата не е препоръчително. Пробвал съм и на ниска и на нормална Т, разлика голяма няма да усетиш, аз моята я държа на 50гр при зададена 55 на водата. Трябва да има някакъв баланс между Т на вкл на помпата и зададената Т на водата, защото ако двете температури са много близко докато включи помпата и докато почне да развърта водата Т на водата ще подмине зададената с доста и има шанс да камианта да тръгне да се изгася поради твърде голяма разлика между зададената Т на водата и реалната в момента. За мен разлика от 5-6гр е напълно нормална, стига да не е под 45-48гр де.
По 2я въпрос подаването на пелети заедно с въздуха води до по-ниска мощност, съответно или ще е по-бавно затоплянето или пък няма да е достатъчно. При нашите камини има едно важно условие, което е писано доста пъти тук за вентилатора, а именно ако не искаш да ти се задръства горивната камера(кошничката) минималните обороти трябва да са поне едно 1350-1400 и това на 1ва степен/модулация , от там започваш да повишаваш за останалите степени. Иначе с ниски обороти и малки времена пак ще поддържаш зададената Т като разхода пада, но пък трябва да чистиш по-често горивната камера.
Ето един резултат от миналия ден 2ч 30мин - 1.8кг
Изображение

С новия контролер следвам доста по-различна логика за горивния цикъл и разхода падна, но пък кошничката е в това състояние след изгорени около 8кг
Изображение

Така че няма идеално щастие :)

Поздрави !
andy_forresite - майстор
Като добиеш реална представа след време бих искал да споделиш с нас дали изписвания разход съответства на реалния. Но трябва да си сигурен какво количество зареждаш. Гледал съм графики на грейко за разхода по часове и среден, имал съм и брояч на изгорените кг и според мен има разлика - показва по-малко от реалното, подобно на повечето бордови компютри на автомобилите в частта за среден разход. Говоря за отклонение от порядъка на 15-20% повече реален разход от електронно отчитания ... в случая изгорените пелети (кг).
grants - специалист
Разхода е на 95% идентичен с реалния, като до момента съм правил засечка максимално на 9кг. Шнека го мерих няколко пъти да няма разминавания, та поне до момента показанията са верни. Сега почнах да я паля по-често и ще видя с по-голямо количество дали ще дава някакви разлики :wink:
Ахам... при мен помпата включва на 40гр при зададена 55гр да гони .Аз имах впредвид нали е със 3 степени,които уж механично се намалят и увеличават.Как се случва това и имали ползи от това да намаля силата на помпата освен че ще е по безшумна като пълни радиаторите? :?
Здравейте от скоро и аз съм собственик на пел. камина бурните 13ка. :)
Прочетох доста в темата и си поиграх с настройките но...... Искам мнение дали е нормално всичко.
Разхода ми е кг. на час + - 100 гр.
Апартамента е 65 квадрата, 3бр радятори
1300 на 80 + бойлер 80 литра мисля че е 3 kw, изолацията е средна хубост дограмата също. Настройките ще ги
пусна по късно, но съм ги занишил доста.
Помпата включва на 50гр, зададената температура 56, камината подържа 52
на автомат. температура в стаите е 22 23 гр. Проблеми със задръстването нямам, но стъклото се опушва за 6-7 часа работа. Пелетите са иглолистни клас а1. :?

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: