• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
van78 - напреднал
Здравейте, имам проблем с пелетната камина вентилатора на димните газове спира на малки обороти.Дайте идея от какво може да е,лагерите на вентилатора са сменени, камината и комина са изчистени.
jabata - специалист
van78 написа:
Здравейте, имам проблем с пелетната камина вентилатора на димните газове спира на малки обороти.Дайте идея от какво може да е,лагерите на вентилатора са сменени, камината и комина са изчистени.
Как ще спира на малки обороти? Спиране означава че не се върти, т.е. няма обороти. Искаш да кажеш, че вместо да върти на ниски обороти, спира да върти? Каква е камината?
Ако лагерите или нещо по механиката е проблема, трябва да има при въртенето някакъв характерен шум, тракане, стържене, т.н. Когато спира, какво е напрежението? Да не се окаже че няма такова?
van78 - напреднал
Няма никакво щракане или стържене, просто започва да се върти много бавно и мотора е много загрял. Камината е Да Винчи на девет сезона.Пробвах и с друг мотор ефекта е същия.
jabata - специалист
Самия факт че мотора е загрял е малко притеснително. Като цяло тези електромотори не греят, освен ако не е натоварен повече отколкото може да понесе.
Сигурен ли си че новия мотор е изправен. Ако да, тогава свали мотора, и пробвай турбината дали се върти лесно (стига да можеш да я направиш тази операция). Другото е, да премериш напрежението на електромотора. Да не се окаже че пада повече отколкото трябва.
van78 - напреднал
jabata написа:
Самия факт че мотора е загрял е малко притеснително. Като цяло тези електромотори не греят, освен ако не е натоварен повече отколкото може да понесе.
Сигурен ли си че новия мотор е изправен. Ако да, тогава свали мотора, и пробвай турбината дали се върти лесно (стига да можеш да я направиш тази операция). Другото е, да премериш напрежението на електромотора. Да не се окаже че пада повече отколкото трябва.
Когато спре , на ръка го завъртам и се върти без никакви проблеми,а за напрежението неможело да е критерий защото тези мотори били с фазово управление ми казаха производителите на камината.
Аха, проблема ти е сходен с едно друго изделие, където нещата са до настройки.
Има датчик на хол и под определени обороти мисли, че е спрял и дава грешка.
Даваш, за съответния режим, 0% или чрез опити вдигаш процентите, докато види, че се върти.
Или пък датчика да е запрашен....?
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на ср ное 01, 2017 6:16 pm, променено общо 1 път.
geniya - специалист
Нещо задържа горещите газове и мотора вижда зор да ги избута.Тогава започва да грее.Ако може да се пробва отвън на камината, така със сигурност ще се разбере.Щом като камината е почистен и комина също, тогава някой комшия да не е сложил "шапка" на комина? Може да е вкарал аспирации, вентилатор или нещо друго.Сигурен си че камината е чиста, да няма някакви ревизионни отвори останали непочистени?
Rumen72 - специалист
Е па , смени конзендатора, не струва майка си и баща си - пък може и да тръгне!
van78 - напреднал
Трифон П.Трифонов написа:
Даваш, за съответния режим, 0% или чрез опити вдигаш процентите, докато види, че се върти.
Няма датчик на Хол.Аз съм в къща и този комин го използвам само аз.
van78 написа:
Трифон П.Трифонов написа:
Няма датчик на Хол.Аз съм в къща и този комин го използвам само аз.
Ми добре, аз само си правя някаква аналогия. Виж в настройките, опитай да промениш нещо.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с пелетна камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: