• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Virtex - майстор
Заглавието казва достатъчно, но все пак:

с какво мога лесно да запълня пространство около 1.5-2 куб.м. под стълбище ? Това стълбище е неизползваемо в тази си част и искам да го "запечатам" с нещо, за да не избива мухъл.

Отвън ще се освежи, хидро и топлоизолира, но все пак предпочитам да запълня празнината.

Вероятно най-лесно е да се загради с тухли, да се пробие дупка 'отгоре' и да се налее с бетон. Въпроса е, че до колкото намирам информация, един кубик бетон е 2,4 тона. Това стълбище е до края на къщата, като в тази част отвън ще има нова бетонна колона, която и тя ще тежи. Съответно не знам дали няма да стане прекалено голяма тежест в тази част на къщата. Главно защото не се знае как е правена преди време и дали тази допълнителна тежест няма да повлияе.

Някакъв друг вариант има ли ?
fbr - майстор
И защо трябва да се пълни с бетон, като може да си остане празна кухина.
КИМИ - специалист
Сложи му мрежа и го направи на зайчарник.
Virtex - майстор
Забравих да уточня, че това е от вътрешната страна на къщата. Т.е. кухината е като дъно на бивш склад. Съответно помещението ще се променя като предназначение и този "склад" в тази си част ще е неизползваем.

Вместо да го зазиждам с някаква стена ( тухли, гипсокартон ) и съответно да има процеси там, може би е по-добре да се запълни с нещо.
КИМИ - специалист
Мухъла се трепе с проветрение, а не с бетон- той му е приятел.

На твое място бих му направил вътрешна хидро и ТИ + 3 лед лунички :-D и
след време все ще намериш да бутнеш под стълбите някоя машина,
която я прескачаш в гаража.
EDI - майстор
Земи си 2 кубика стиропор, тъпчеш и лепиш с пяна и готово.
nikolson - майстор
Без кадро не се наемам да мисля. [-X
Чираче - майстор
В моята къща под вътрешното стълбище съм монтирал котела и бункера за пелети. И нямам никакво неизползваемо място.
torbalan - Дървен философ
Virtex написа:
..
Отвън ще се освежи, хидро и топлоизолира, но все пак предпочитам да запълня празнината....
Ми то ако от вън ще го топлоизолираш - това ще реши проблемите...
Руди - майстор
Класическото решение - зазиждане с тухли,
измазване според мен няма проблеми.
Оползотворяването също е вариант - някаква
етажерка за извънсезонни обувки, амбалаж,
тайник за ракия, склад за дърва за камината...
  • 1
  • 2

Тема "С какво да запълня 1.5 куб.м. пространство под стълбище ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: