Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Номера е да има вино и луканки ,горелката е ясна . :wink:
Kondor1 - специалист
Може ли се опече наденица с горелката.
phantom_ - специалист
И аз съм го мислил да туря едно пиле във Виадруса ама е хубаво да съм на букови или дъбови пелети а не тоз слънчоглед :-D
phantom_ - специалист
slavixristov написа:
Няма да има проблеми със запалка и авт. пускане и спиране на 100% :roll:
Какво става колега, някакво развитие има ли при теб?
filmatoplo - майстор
:-D Моля ви ,явно не помните ,един показа как вари гърне боб в кутията ,фруг показа тава мръвки ,аз също .Аз вече пия от таз годишното вино ,както бях премръзнал влизам в къщи и викам на жената - браво запалила си камината ,погледнах тя не гори и термометъра пиказва 21 гр ,а на мен ми се стори жегаб :lol: ,та за виното сега като глътнах една чаша :drinkers: бузите ми пламтят . :wink:
slavixristov - специалист
phantom_ написа:
slavixristov написа:
Няма да има проблеми със запалка и авт. пускане и спиране на 100% :roll:
Какво става колега, някакво развитие има ли при теб?
Развитие винаги има, сега горелката бичи яко и харчи нормално. Чакам платките за новият контролер и правя нова горелка по събрана защото тази стана дървена и с голяма кутия. Работя и по външният шнек но за сега работи с бака монтирана над горелката.
phantom_ - специалист
Помня за гърнето,но то беше долу при пепелта..Аз се чудя ако се сложи по нагоре и се опуши :-D
Филматори, кога го сколаса тва вино бре?!! Аз неска преточвах червеното, а бялото преди неделя.
Сутринта са прибрах от работа, къщата изстинала. Грейкото докато засили Боша, палнах пирамидката, че чакам благоверната да са прибере и за половин час баня.
Тъкмо наметнах една ичкийка, по късно едно 10 годишно купешко, а онзи ден ми подариха домашно бяло, сътворено с благословията на Бай Тошо......
Чел съм ви подвизите в котелната кулинария и за валандера четох.
Смятам някой ден да махна ламарината от котела и да пусна един гювеч. Чугуна е доказан метал в готварството, ма нямам. Затуй в ламаринката.
Наздраве!

А тъй, сега и пушилни ши ги прайми, хаха.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на чет ное 02, 2017 10:53 pm, променено общо 1 път.
andro440 - майстор
Гърнето си го виждал в моя виадрус,ако е по нагоре ще изври за отрицателно време и ще стане печен боб ,ако е в пепелта пак се опушва ,но то си има капак и вътре си е чисто ,веяна риба също съм правил -но я завивам във фолио и я следя ,че веднъж бях я заправил и на другия ден само фолиото седеше -нея на най горния ход на котела :cool:
phantom_ написа:
Помня за гърнето,но то беше долу при пепелта..Аз се чудя ако се сложи по нагоре и се опуши :-D
filmatoplo - майстор
Виното е армагам оня ден при един монтаж ,човека каза таз годишно мерло ,едни комшийски зевзеци молеха човека да им налее - наля и на мен ,оказа се хубаво . :wink:

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: