Най - вълнуващия въпрос зимно време.
phantom_ - специалист
Аз съм със стаен термостат и съм много доволен. Според мен дава икономия особено сега в това време където ту има слънце ту няма :wink: Къщата ми е на два етажа и навсякъде е равномерна температурата.
phantom_ написа:
Аз съм със стаен термостат и съм много доволен. Според мен дава икономия особено сега в това време където ту има слънце ту няма :wink: Къщата ми е на два етажа и навсякъде е равномерна температурата.
Поздравления!
Явно ги чаткаш нещата, щом си балансирал добре цялата система. Тъй горелката ти работи за всички радиатори и е в оптимален режим. Няма цветомузика, както се изрази един небезизвестен съфорумник.
phantom_ - специалист
Аз мисля че се дължи най вече на постоянното отопление само вечер от 23-5:30 е зададена по ниска температура и после пак 25гр
kalin72 - майстор
phantom_ написа:
И у нас е така, стайния термостат е нагласен понеделник до петък на 4 зони, събота и неделя на 2 зони, между 21 и 24.5 градуса. Последните 2 седмици горелката е работила само рано сутрин за около 2-3 часа, да вдигне от 21 до 23 градуса, и после вечер от 5 до към 9-10 часа, вдига до 24.5 градуса. Постоянна температура в цялата къща между 21 и 24 градуса. Също двуетажна къща, с термоглави на 2/3 радиатори - спалня на първия етаж на 3, спални на втори етаж на 4 или 5. Хол и кухня, където е и стайния термостат - без термоглава. Коридори - също.
В момента не горя, времето е топло. Изгасих вчера сутрин при ок. 23 гр. навсякъде. 26 часа след това, температурата е 20 гр. Зареден 500л. буфер е поддържал за известно време, а и не е студено още.
Паля преди аперитива, че да не ми дрънчи халата след баня-зиморничав съм. Оставям така до сутринта и гася. Ще е изгорила ок. 10 кила и така до следващата вечер. Всеки 4ти ден съм на дежурство и тогава е Голямата Економия. Все още е топло, ма като застудее, не гася, а само намалям градусите, докато ме няма.
Бейбито като си е тука харча е усезатеуно по гУем.
шоп - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
Всеки 4ти ден съм на дежурство и тогава е Голямата Економия.
:-)
При мен е обратно. Всеки 4ти ден, когато съм на дежурство настройвам ТП или горелката да поддържат 25-26 градуса в къщата.

Другите 3 дни, когато съм си вкъщи мога да горя боклуци и строителни отпадъци в котела или пещта и разхода е минимален.
bmahob - майстор
Всяка вечер жената към 17*00 се прибира /държавен служител :-D / и драсва и така си изкарва до 24*00 за това време към 10-12кила зависи как е затоплено от преди това, в хола седим на 25-27гр :-D в спалнята на 23-24, сутринта като стана в спалнята си е към 22гр, в днвевната 21-22гр :? ама все пак без изоляция на тавана и все още не е толкос студено
phantom_ - специалист
Няма ли седмичен програматор да се палне сама сутринта...?Аз мразя да е студено особено сутрин :-D
bmahob - майстор
Имам но все още не съм го активирал
Хора, помагайте! Помощ!
В панелно жилище 86кв.м съм. Имам външна изолация, изолация на тавана и pvc дограма. 4 стаи, голямо антре, баня и бойлер 80л със серпентина. Обща мощност на радиатороте и лирата 11,35kW без бойлера. Имам и термоглави, настроени на степен 3,75 (малко под 4-та степен), което по указания трябва да е 23 градуса. С камина на пелети waterland 18 (16+2).
Дава ми разход 2кг/час :sad

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: